Η Βραδιά Ερευνητή του ΙΤΕ ενισχύει το Παιδικό Χωριό SOS

  27 September, 2019 ΑΡΘΡΑ
Η Βραδιά Ερευνητή του ΙΤΕ ενισχύει το Παιδικό Χωριό SOS

Για 3η συνεχή χρονιά φέτος, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης στη Βραδιά Ερευνητή που διοργανώνεται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο ΙΤΕ, θα διαθέσουν έναν μεγάλο αριθμό επιλεγμένων τίτλων τους στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στη Φοινικιά Ηρακλείου. Τα βιβλία που επιλέχθηκαν να διατεθούν έχουν εκδοθεί πριν το 2015: συγγράμματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας, βιβλία επιστημονικής εκλαΐκευσης και βιογραφίες μεγάλων επιστημόνων, φιλολογικές, ιστορικές και αρχαιολογικές μελέτες, λεξικά, περιηγητικά κείμενα, βιβλία για την εκπαίδευση αλλά και για κάθε αναγνώστη.

Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης, που επέλεξαν να στηρίξουν φέτος οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 134 χώρες. Είναι το τέταρτο Παιδικό Χωριό SOS που λειτουργεί στην Ελλάδα, με σκοπό την προστασία και περίθαλψη παιδιών τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών. Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κρήτης έχει προσφέρει μέχρι σήμερα τις υπηρεσίες του σε περισσότερες από 700 οικογένειες, ενώ από το 2014 λειτουργoύν Σπίτια Προσωρινής Φιλοξενίας για παιδιά, με στόχο την ενδυνάμωση οικογενειών που για διάφορους λόγους και λόγω της κρίσης χρειάζεται να υποστηριχθούν, να μην διασπαστούν και να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Η λειτουργία του Παιδικού Χωριού αποσκοπεί στο να καλύψει ένα κενό ανάλογων δομών στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, υποστηρίζοντας τις μαθησιακές ανάγκες παιδιών δημοτικού και γυμνασίου, και καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητές τους με δράσεις προσαρμοσμένες στα δεδομένα κάθε ηλικιακής ομάδας.

Τις προηγούμενες χρονιές, τα έσοδα από τις πωλήσεις βιβλίων στη Βραδιά Ερευνητή διατέθηκαν για τον εμπλουτισμό πέντε Σχολικών Βιβλιοθηκών του Νομού Ηρακλείου (το 2017), και για την ενίσχυση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τις πανεπιστημιακές Εστίες στις οποίες διέμεναν (το 2018).

Σας περιμένουμε όλους εκεί, από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 11 το βράδυ, στην αίθουσα «Αλκιβιάδη Παγιατάκη», στον 1ο όροφο του κεντρικού κτιρίου του ΙΤΕ. Παράλληλα, το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων στην είσοδο του ΙΤΕ θα παραμείνει ανοικτό έως τις 22.00 και θα προσφέρει τους νεώτερους τίτλους με έκπτωση από 10 έως 50% για τους επισκέπτες της βραδιάς

 

  27 September, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα