«Η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης, λίγο έλειψε να έχει τεράστιες επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο»

  01 June, 2021 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
«Η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης, λίγο έλειψε να έχει τεράστιες επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο»

Ξεκίνησαν σήμερα οι τροποποιητικές δηλώσεις στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (Κ.Υ.Δ.), από τους κτηνοτρόφους, για τις συνδεμένες ενισχύσεις του ζωικού κεφαλαίου. Για το πρόβλημα που είχε ανακύψει, ο Σωκράτης Βαρδάκης και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προχώρησαν σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση.

«Το πρόβλημα εμφανίστηκε τις προηγούμενες ημέρες από λάθος συνεννόηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να στερούνταν οι κτηνοτρόφοι συνολικά περίπου 6,5-7 εκ. ευρώ από τις συνδεμένες ενισχύσεις, αν δεν γινόταν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις. Μετά την κοινοβουλευτική παρέμβασή μας στις 25 Μαΐου και με την πίεση των αγροτικών συλλόγων, το Υπουργείο κατάλαβε επιτέλους το λάθος και προχωρά στο άνοιγμα της διαδικασίας, ώστε οι κτηνοτρόφοι να προχωρήσουν στις απαιτούμενες τροποποιήσεις των δηλώσεών τους.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου, η πληρωμή της συνδεμένης ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, ωστόσο η ανεπάρκεια που έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα μας κρατάει σε αυξημένη επαγρύπνηση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και αν χρειαστεί θα παρέμβουμε κοινοβουλευτικά και πάλι.» δήλωσε για το θέμα ο κ. Βαρδάκης.

 

  01 June, 2021 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ