Η Αμερικανίδα που “ταξιδεύει” με τη μαγειρική της στη Μινωική Κρήτη!
Η Jerolyn Elizabeth Morrison μαγειρεύει σαν αρχαία Μινωίτισσα
Η εκπομπή "Ανδριανή" συναντά την καθηγήτρια Jerolyn Elizabeth Morrison που μελετά πολλά χρόνια τώρα τον Μινωικό πολιτισμό και τη γαστρονομία του. Οι πρώτες ύλες, οι συνταγές, οι τρόποι που οι Μινωίτες μαγείρευαν, μας αποκαλύπτονται.
Γεύσεις από το παρελθόν, ξύλα, φωτιά και διάθεση για αργό ψήσιμο. Η Jerolyn χρόνια τώρα μελετά την Μινωική διατροφή. Δημιουργεί μόνη της αντίγραφα μινωικών σκευών μαγειρικής και προσπαθεί να μαγειρέψει σαν αρχαία Μινωίτισσα προσφέροντας με τον τρόπο αυτό στους γύρω της γεύσεις που δεν έχουν γευτεί ποτέ.
Με ηρεμία αφήνει το χρόνο να αποκαλύψει την ποιότητα των υλικών που αναμειγνύει μέσα σε γάστρες της μινωικής εποχής.
Επιπλέον, αποκαλύπτει τι μαγείρεψε στον πρίγκιπα Κάρολο και τον σύζυγό του Καμίλα κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής τους στην Κρήτη.Ποιο ήταν το υλικό που πρόσθεσε μέσα στο φαγητό μπροστά στον Κάρολο και τον εντυπωσίασε κάνοντάς τον να ξεσπάσει σε γέλια;
Η Jerolyn ζει και εργάζεται στην Κρήτη τα τελευταία 20 χρόνια. Έχει εργαστεί στα Χανιά, όμως τα τελευταία χρόνια ζει στην Παχιά Άμμο της Ιεράπετρας. Λατρεύει να ξυπνά νωρίς το πρωί και να απολαμβάνει την ηρεμία της ανατολής. Ποια ήταν όμως η αιτία που την οδήγησε από τις μακρινές Ηνωμένες Πολιτείες στην Κρήτη;
Ποιες είναι οι τροφές και οι πρώτες ύλες που συμπεριλαμβάνονται στη μεγάλη λίστα των υλικών που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της Κνωσού πριν από περίπου 2.500 χρόνια;
Δείτε το βίντεο της εκπομπής:
Δείτε επίσης
- Συντάξεις Ιουνίου 2024: Πότε αρχίζουν οι καταβολές
- Αυγενάκης: Το ελαιόλαδο αποτελεί τον πυρήνα όχι μόνο της κρητικής,αλλά και της μεσογειακής διατροφής
- Υδρογονάνθρακες: Τα τελευταία δεδομένα για την πορεία των ερευνών και το ενδεχόμενο γεώτρησης
- Ακρίβεια: Έξι στους δέκα «μόλις τα βγάζουν πέρα»
- Προ των πυλών νέο κύμα αφρικανικής σκόνης-Οι συστάσεις των επιστημόνων