Η αίθουσα εφετών στο δικαστικό μέγαρο Σύρου φέρει το όνομα της Τυμπακιανής εφέτη Αργυρής Βογιατζάκη

mesaralive.gr  27 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η αίθουσα εφετών στο δικαστικό μέγαρο Σύρου φέρει το όνομα της Τυμπακιανής εφέτη Αργυρής Βογιατζάκη

Με την με αριθμό 12/1-6-2017 του Διοικητικού Συμβουλίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου αποφάσισε να τιμήσει την αείμνηστη εφέτη Αργυρή Βογιατζάκη με την ονομασία της αίθουσας των εφετών

Την ομόφωνη απόφαση- πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου αποδέχτηκε ομόφωνα η σύνθεση του Εφετείου Αιγαίου

Η Αργυρή Βογιατζάκη γεννήθηκε το έτος 1954 στο «Τυμπάκι» Ηρακλείου Κρήτης από τον Γιώργη Βογιατζάκη και την Ευδοξία Μαράκη και ήταν το δεύτερο παιδί μετά την αδελφή της Μαρία. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο « Τυμπάκι» και το Γυμνάσιο στην Πόμπια και πάντα άριστη .

Το 1973 επέτυχε στις εξετάσεις και εισήχθη στην Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τους πρώτους δώδεκα  εισακτέους  φοιτητές εκείνης της χρονιάς.

Μετά την αποφοίτηση της ασκήθηκε και ενεγράφη στις 1/4/1980  δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Το 1984 εισήχθη στον Δικαστικό Σώμα πρώτη στη σειρά της απ΄ όλη τη Χώρα, ενδεικτικό των ικανοτήτων της και της νομικής της κατάρτισης. Το μεγαλύτερο διάστημα υπηρέτησε στα δικαστήρια της πρωτεύουσας. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΄Ενωσης Δικαστών & Εισαγγελέων 1992-1994 αναπληρωματική Γενική Γραμματέας και 1994-1996 μέλος του Δ.Σ. της ΄Ενωσης.

Το έτος 2001 προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών.

Το έτος 2006 προήχθη στο βαθμό του Εφέτη και το έτος 2012 μετετέθη στο Εφετείο Αιγαίου από το Εφετείο Αθηνών όπου υπηρέτησε μέχρι την 25/3/2017 ημερομηνία θανάτου της.

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου

Τιμά την μνήμη της και την προσωπικότητά της με την ονοματοδοσία της αίθουσας Εφετών με το όνομά της.

Τιμά τον άνθρωπο, την νομικό, τη δικηγόρο  και τη δικαστή που από επιλογή και με αφοσίωση υπηρέτησε μέχρι του τέλους της ζωής της την δικαιοσύνη , σεβόμενη πάντα τον άνθρωπο που βρισκόταν στη θέση του κατηγορουμένου, του διαδίκου και  του δικηγόρου και αυτό γιατί σεβόταν τη θέση εξουσίας  που κατείχε χωρίς ούτε στιγμή να την προβάλει ή να την καταχράται.

Την τιμά γιατί της «πρέπει», της αξίζει  και γιατί περισσότερο  από  ποτέ σήμερα είναι ανάγκη να αναδεικνύονται και να προβάλλονται άνθρωποι, αρχές και ιδέες που  κάποιοι χάσαμε, ξεχάσαμε και τώρα πρέπει κάποιοι να τονίσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε!

Η ΑΡΓΥΡΗ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ  είναι παράδειγμα για προβολή και μίμηση στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Σίγουρα εμείς όλοι θα την θυμόμαστε.

Με την τιμή αυτή επιδιώκουμε να την γνωρίζουν ή να την θυμούνται όλοι και να λέμε και να λένε, ότι ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, δεν υπάρχουν μόνον τα αρνητικά που διαρκώς κάποιοι προβάλλουν αποκλείοντας από την προβολή κάθε τι το θετικό, το αισιόδοξο και το δημιουργικό

Για όλους εμάς η ΑΡΓΥΡΗ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ που γνωρίσαμε και ζήσαμε θα είναι πάντα μέσα στο νου και στην ψυχή μας και υποσχόμαστε  να τηρήσουμε το παράδειγμα της  ο  καθένας από τη θέση στο χώρο της δικαιοσύνης , για να της αποδείξουμε ότι τη θυμόμαστε  όχι μόνον με λόγια και τιμές.

 

mesaralive.gr  27 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα