Guardian: Τοξικό αέρα αναπνέουν οι Έλληνες και ιδιαίατερα οι...Κρητικοί

  30 September, 2023 ΑΡΘΡΑ
Guardian: Τοξικό αέρα αναπνέουν οι Έλληνες και ιδιαίατερα οι...Κρητικοί

Τοξικό αέρα αναπνέουν οι πολίτες στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη υποστηρίζει δημοσίευμα της Guardian, που αναφέρει ότι καταγράφονται επιβλαβή επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο καθηγητής στο Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Μιχαλόπουλος, αντιτίθενται στο δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως η κατάσταση στο νησί είναι καλύτερη από πολλές περιοχές της χώρας, χωρίς ωστόσο να προκαλεί εφησυχασμό. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι ο σταθμός παρακολούθησης ρύπων του νησιού αποτελεί σημαντικό όπλο ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian, έρευνα για την ατμοσφαιρική ρύπανση έδειξε ότι καταγράφονται επιβλαβή αιωρούμενα σωματίδια στην Ελλάδα, και δη στην Κρήτη, με πολλούς κινδύνους για την υγεία του πληθυσμού να καραδοκούν.

Το Ηράκλειο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις όπου οι συγκεντρώσεις ρύπων είναι ακόμα μεγαλύτερες. Ο κ. Μιχαλόπουλος από την πλευρά του αναφέρει ότι είναι πιο επιβαρυμένη πόλη σε σχέση με άλλες περιοχές της Κρήτης, αλλά η διαφορά είναι πολύ μικρή, και δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Σημαντικό όπλο ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση για την Κρήτη είναι ο σταθμός παρακολούθησης ρύπων που θωρακίζει το νησί, και προειδοποιεί σε περίπτωση που τα επίπεδα της ρύπανσης ξεπεράσουν τα επιτρεπτά όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ TV:

 

  30 September, 2023 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα