Γνωστή η Κρήτη μεσα από το κρασί

  04 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Γνωστή η Κρήτη μεσα από το κρασί

Γνωστή την Κρήτη σε ολόκληρο τον κόσμο αναφορικά με το κρασί αναμένεται να κάνουν οι 22 Masters of Wine που επισκέφθηκαν για ένα διήμερο το νησί.

Οι επίλεκτοι γνώστες του κρασιού απ’ όλο τον κόσμο, που ήρθαν με πρωτοβουλία της Entreprise Greece, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εξέλιξη του κρητικού αμπελώνα, να επισκεφθούν τοπικά οινοποιεία, να γευθούν γηγενείς ποικιλίες, αλλά και να γνωρίσουν συνολικά την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Κρήτης.

 

Η επίσκεψη τους μεταξύ άλλων περιλάμβανε επισκέψεις στην Κνωσό, αλλά και στο αρχαίο πατητήρι που υπάρχει στο Βαθύπετρο. Εκτός από τον αρχαίο πολιτισμό της Κρήτης, οι Masters of Wine ήρθαν σε επαφή και με το νεότερο, γνωρίζοντας τη γαστρονομία του νησιού, τις γεύσεις του, αλλά και το πώς αυτές συνδυάζονται με το κρητικό κρασί.
 

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής τους στην Κρήτη, οι masters του κρασιού εντυπωσιάστηκαν από την εξέλιξη που υπάρχει στον κρητικό αμπελώνα τα τελευταία χρόνια, ενώ έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό αναφορικά με τις τοπικές ποικιλίες και ειδικότερα για το Βιδιανό και το Λιάτικο.
 

Υπενθυμίζεται ότι, σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μόλις 390 μέλη Masters of Wine, μεταξύ των οποίων, οινοπαραγωγοί, έμποροι, προμηθευτές, δημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες οινοποιών, σύμβουλοι, εκπαιδευτές και ακαδημαϊκοί. Τα μέλη του Masters of Wine είναι παγκόσμιοι πρεσβευτές του κρασιού και αρμόδια για την προβολή, προώθηση, αλλά και μετάδοση της όλης οινικής φιλοσοφίας ανά τον κόσμο.
 

 

  04 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα