Γιουβέτσι με κιμά
_856_577_76.jpg)
Υλικά
Για το κριθαράκι με κιμά ογκρατέν
500 γρ. κριθαράκι χοντρό βρασμένο και στραγγισμένο
1 δόση σάλτσα κιμά
2 φλ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες
5 αυγά
1 συσκ. 200 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
250 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
250 γρ. φέτα σε τρίμματα
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαδικασία
Για το κριθαράκι με κιμά στο φούρνο, στρώνουμε πρώτα το βρασμένο και στραγγισμένο κριθαράκι σε ένα λαδωμένο πυράντοχο σκεύος.
Στη συνέχεια, το περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε.
Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα κιμά που έχουμε ετοιμάσει.
Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες, για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά.
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα.
Τα ανακατεύουμε, να ενωθούν.
Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
Περιχύνουμε το ογκρατέν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά.
Δείτε επίσης
- ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου κατά του 13ώρου
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα η πρώτη λίστα μαρτύρων - Πιθανή η κατά προτεραιότητα έρευνα για 2019-2025
- Δημοσκόπηση Pulse:Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ -Πόσο ψηλά βάζουν οι πολίτες τον Τσίπρα
- Πώς το σάκχαρο επηρεάζει τη μνήμη -Oι 10 τρόποι που συνδέονται διαβήτης και άνοια
- Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και δυνατοί άνεμοι στην Κρήτη