Γιουβέτσι με κιμά
Υλικά
Για το κριθαράκι με κιμά ογκρατέν
500 γρ. κριθαράκι χοντρό βρασμένο και στραγγισμένο
1 δόση σάλτσα κιμά
2 φλ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες
5 αυγά
1 συσκ. 200 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
250 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
250 γρ. φέτα σε τρίμματα
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαδικασία
Για το κριθαράκι με κιμά στο φούρνο, στρώνουμε πρώτα το βρασμένο και στραγγισμένο κριθαράκι σε ένα λαδωμένο πυράντοχο σκεύος.
Στη συνέχεια, το περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε.
Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα κιμά που έχουμε ετοιμάσει.
Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες, για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά.
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα.
Τα ανακατεύουμε, να ενωθούν.
Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
Περιχύνουμε το ογκρατέν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά.
Δείτε επίσης
- Μonitoring: Ο δορυφόρος “βλέπει χώμα” και πετάει εκτός τσεκ χιλιάδες αγροτεμάχια»
- Επαγγελματικός προσανατολισμός: Γιατί τα παιδιά πρέπει να συμβουλευτούν τους ειδικούς
- «Χριστουγεννιάτικα» επιδόματα από τη ΔΥΠΑ: Ποια θα δοθούν και πότε – Ποιους θα αφορούν
- Βορίζια: Ο καυγάς μπροστά στους αστυνομικούς λίγο πριν το μακελειό και ο... σασμός που έσπασε
- Super League: Bίοι αντίθετοι για τους “αιώνιους”-Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (hl)





