Γιουβέτσι με κιμά
Υλικά
Για το κριθαράκι με κιμά ογκρατέν
500 γρ. κριθαράκι χοντρό βρασμένο και στραγγισμένο
1 δόση σάλτσα κιμά
2 φλ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες
5 αυγά
1 συσκ. 200 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
250 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
250 γρ. φέτα σε τρίμματα
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαδικασία
Κριθαράκι με κιμά ογκρατέν
Για το κριθαράκι με κιμά στο φούρνο, στρώνουμε πρώτα το βρασμένο και στραγγισμένο κριθαράκι σε ένα λαδωμένο πυράντοχο σκεύος.
Στη συνέχεια, το περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε.
Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα κιμά που έχουμε ετοιμάσει.
Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες, για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά.
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα.
Τα ανακατεύουμε, να ενωθούν.
Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
Περιχύνουμε το ογκρατέν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά.
Δείτε επίσης
- Έκκληση ελαιοπαραγωγών Κρήτης σε φοιτητές: «Ελάτε να μαζέψουμε ελιές» - Οι μισθοί και τα κίνητρα
- Κασσσελάκης: Δεν ήλθε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ
- Εφικτή η εκκίνηση πάνω από τα 8 ευρώ για το ελαιόλαδο - Θετικά μηνύματα για αύξηση της παραγωγης
- ΟΠΕΚΑ – Επιδόματα: Ποια καταβάλλονται στις 30 Σεπτεμβρίου
- Η κρητική παραλία που βρίσκεται ανάμεσα στα 18 πιο όμορφα μέρη στην Ευρώπη