Γιουβέτσι με καλαμαράκια

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια, όσο πιο μεγάλα γίνεται
500γρ. κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τη ραχοκοκαλιά και τα εντόσθια. Τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καλαμάρια μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Στα 5 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί.
Διαλύετε τον πελτέ σε ένα νεροπότηρο νερό και τον ανακατεύετε μαζί με τις τριμμένες ντομάτες. Περιχύνετε τα καλαμαράκια στο ταψί με τη σάλτσα. Αλατίζετε, πιπερώνετε, συμπληρώνετε και ένα νεροπότηρο νερό και ψήνετε τα καλαμαράκια στον φούρνο για 30 λεπτά.
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Κατόπιν, αδειάζετε το κριθαράκι μέσα στο ταψί και το ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά περίπου και μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά και να χυλώσει. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Δείτε επίσης
- Καταιγίδα πλειστηριασμών: Στο σφυρί της ΑΑΔΕ ακίνητα-και στην Κρήτη
- Αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών- επιτάχυνση της διαδικασίας
- Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα Α21για τις αιτήσεις – Ποιοι πληρώνονται σήμερα
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Δεκάδες καταγγελίες κατά τραπεζών για νέες χρεώσεις σε λογαριασμούς καταθετών
- Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ