Γιατί το Ισλαμικό Κράτος να επιτεθεί στη Ρωσία;

https://www.news247.gr/  23 March, 2024 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Γιατί το Ισλαμικό Κράτος να επιτεθεί στη Ρωσία;

Πίσω από την τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας, με τουλάχιστον 115 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, βρίσκεται μια «θυγατρική» οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, το ISIS-K. Γιατί, όμως, επιτίθεται στη Ρωσία;

 

Τουλάχιστον 115 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Crocus City Hall, στα περίχωρα της Μόσχας, στην πιο θανατηφόρα επίθεση στη Ρωσία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

Στο σημείο, οι ερευνητές εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να συγκεντρώσουν στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων όπλων και πυρομαχικών, που άφησαν οι δράστες.

Όσον αφορά τους δράστες, οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν πει ελάχιστα για το ποιοι ήταν – ή πού βρίσκονται. Υπήρχαν ενδείξεις, το βράδυ της Παρασκευής, ότι είχαν διαφύγει και ότι η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν τουλάχιστον πέντε δράστες, με αυτόματα όπλα και ρούχα παραλλαγής, να ανοίγουν πυρ με αυτόματα τουφέκια στον συναυλιακό χώρο, όπου υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι. Στο σημείο της επίθεσης ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις, το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και η οροφή κατέρρευσε μετά από ώρες.

Σημειώνεται πως στο κτίριο επρόκειτο να δώσει συναυλία το ροκ συγκρότημα Πικνίκ, με τους μουσικούς να βρίσκονται στο καμαρίνι τους όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

 

https://www.news247.gr/  23 March, 2024 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα