Γιατί δεν κάνει να τρώτε το χιόνι που έστρωσε έξω

  08 January, 2017 ΥΓΕΙΑ
Γιατί δεν κάνει να τρώτε το χιόνι που έστρωσε έξω

Η κακοκαιρία καλά κρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα ταα τελευταία 24ωρα. Εκτός απο την ταλαιπωρία, πολλοί ίσως δοκιμάσουν να... φάνε το χιόνι, κάτι που οι ειδικοί όμως δεν συνιστούν.

Το χιόνι δρα ως ένα είδος “απορροφητικού υλικού” για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα τοξικά σωματίδια. Όπως σημειώνει η έρευνα η ατμοσφαιρική ρύπανση "δολοφονεί" περίπου 3,3 εκατομμύρια άτομα  κάθε χρόνο παγκοσμίως από την εισπνοή τοξικών πτητικών σωματιδίων, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Στο χιόνι σύμφωνα με την έρευνα εμπεριέχονται εκτός από τον οργανικό άνθρακα, και το  βενζόλιο, το τολουόλιο, το αιθυλοβενζόλιο και το ξυλόλιο. Προφανώς και όταν λιώνουν τα χιόνια οι ρύποι αυτοί η διοχευτεύονται στο νερό είτε ξανά φεύγουν στην ατμόσφαιρα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει μια επιστημονική έκθεση σχετικά με το πόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει πρόσφατα από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Οργανισμός θα προβεί σε ανακοίνωση “έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία” σχετικά με το φαινόμενο αυτό.

Ως εκ τούτου, το να γνωρίζετε για τους ρύπους στην ατμόσφαιρα της περιοχής που κατοικείτε είναι σημαντικό. Πρέπει να έχετε πάντοτε στο νου σας ότι η βροχή και το χιόνι απορροφούν με την κάθοδό τους προς το έδαφος πολλά επικίνδυνα μικροσωματίδια. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που η ατμόσφαιρα “καθαρίζει” μετά από βροχή ή/και χιονόπτωση. Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά, αποφάσισε να ερευνήσει τη δυνατότητα του χιονιού να απορροφάει αυτές τις ρύπων.

 

ekriti.gr

 

  08 January, 2017 ΥΓΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα