Γιαουρτογλυκό με μπισκότα
Πανεύκολο γιαουρτογλυκό με μπισκότα και καραμέλα γάλακτος. Το πιο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου.
Υλικά Συνταγής
750 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)
Για το σερβίρισμα
λίγη καραμέλα γάλακτος dulce de leche (ή λιωμένη σοκολάτα)
καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
Για το πανεύκολο γιαουρτογλυκό με μπισκότα,
χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό.
Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.
Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα, αν θέλουμε να βάλουμε στο γιαουρτογλυκό.
Ανακατεύουμε απαλά.
Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε το γιαουρτογλυκό με μπισκότα σαν παγωτό, ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια σαν τούρτα ή πάστα.
Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει το γιαουρτογλυκό.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή λιωμένη σοκολάτα.
Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
Μυστικά και παραλλαγές για τέλειο γιαουρτογλυκό με μπισκότα
Πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Δείτε εδώ και τη συνταγή μου για το ωραιότερο γιαουρτογλυκό με ζελέ.
Μπορείτε να βάλετε στην κρέμα του γιαουρτογλυκού σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και να γαρνίρετε με σπασμένες μαρέγκες.
Λίγο κακάο στη κρέμα γιαούρτι ή 3 κουταλιές πραλίνα, θα του δώσουν άλλη γεύση, σοκολατένια.
Λιωμένη σοκολάτα μέσα στην κρέμα θα το κάνει σαν στρατσιατέλα. Αυτή εκδοχή σηκώνει καραμελωμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Γιαουρτογλυκό Στρατσιατέλα. Αν θέλετε να κάνετε στρατσιατέλα, αφού ανακατέψετε τα υλικά και λιώσετε τη σοκολάτα θα κάνετε στρώσεις στην φόρμα γιαουρτογλυκό και λιωμένη σοκολάτα σε λεπτές γραμμές. Επαναλαμβάνουμε.
Το καραμελωμένο ζαχαρούχο το βρίσκετε σε δυο μορφές έτοιμο στο εμπόριο. Το ένα είναι καραμελωμένο ζαχαρούχο κονσέρβα που είναι σφιχτό γι’αυτό πρέπει να το βάλετε σε μπεν μαρι να αραιώσει ελαφρά η σύσταση του πριν το χρησιμοποιήσετε, για να ομογενοποιηθεί σωστά. Η άλλη εκδοχή που θα βρείτε στο εμπόριο είναι η μαρμελάδα καραμέλα γάλακτος σε γυάλινο βάζο, με αραιή σύσταση όπως αυτό που χρησιμοποίησα εγώ στο video.
Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας καραμέλα γάλακτος αλατισμένη. Δείτε εδώ τη συνταγή.
Αν δεν έχετε στρογγυλό τσέρκι, βάλτε το σε ταψάκι να σταθεροποιηθεί.
Διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες, και στην κατάψυξη σκεπασμένο για εβδομάδες.
Δείτε επίσης
- Ρωσία: Ξεκίνησε μαζική παραγωγή κινητών πυρηνικών καταφυγίων - Φόβοι για επέκταση του πολέμου
- Ι.Ν Αγίας Αικατερίνης: Το πρόγραμμα των εορτασμων
- Κοτόπουλο με λινγκουίνι και σάλτσα μουστάρδας
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων - Μέχρι 10% η αύξηση στο κόστος
- Δημοτικά σχολεία: Ανησυχία των διευθυντών για τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού