Γιάννης Αντετοκούνμπο / Στην καλύτερη πεντάδα του NBA για έκτη διαδοχική χρονιά

https://tvxs.gr/  23 May, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο / Στην καλύτερη πεντάδα του NBA για έκτη διαδοχική χρονιά

Στην κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ για τη σεζόν 2023/24 ψηφίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για έκτη διαδοχική φορά στην καριέρα του.

Τον Αντετοκούνμπο πλαισιώνουν οι Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς), Λούκα Ντόντσιτς (Μάβερικς), Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (Θάντερ) και Τζέισον Τέιτουμ (Σέλτικς).

Ο Ντόντσιτς μάλιστα έγινε ο τρίτος παίκτης στην Ιστορία με πέντε επιλογές πρώτης ομάδας πριν συμπληρώσει τα 26 του χρόνια, μετά τους Τιμ Ντάνκαν και Κέβιν Ντουράντ.

Για τον Ντόντσιτς και τον Γκίλτζιους-ΑΛεξάντερ, οι εφετινές επιλογές σε ομάδες All-NBA σημαίνουν ότι πλέον πληρούν τις προϋποθέσεις για επεκτάσεις supermax που μπορούν να υπογραφούν το 2025 και θα αποτελέσουν ρεκόρ.

Ο Ντόντσιτς μπορεί να υπογράψει ένα πενταετές συμβόλαιο αξίας περίπου 346 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεκινώντας από σχεδόν 60 εκατομμύρια δολάρια το 2026/27 και λήγοντας στα 79 εκατομμύρια δολάρια το 2030/31. Ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει τετραετή επέκταση αξίας περίπου 294 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο άσος των Θάντερ ενδέχεται να ξεκινήσει το 2027/28 από περίπου 65 εκατομμύρια δολάρια — και την τελευταία χρονιά, το 2030/31, μπορεί να κερδίζει κάτι περισσότερο από 81 εκατομμύρια δολάρια, ή σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια ανά παιχνίδι. Θα είναι η πρώτη φορά που ο ετήσιος μισθός ενός παίκτη του ΝΒΑ θα ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα ψηφίστηκαν οι Τζέιλεν Μπράνσον (Νικς), Άντονι Έντουαρντς (Τίμπεργουλβς), Κέβιν Ντουράντ (Σανς), Καγουάι Λέοναρντ (Κλίπερς) και Άντονι Ντέιβις (Λέικερς).

Στην τρίτη καλύτερη πεντάδα ψηφίστηκαν οι Ταϊρίς Χάλιμπερτον (Πέισερς), Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Ντέβιν Μπούκερ (Σανς), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λέικερς) και Ντομάντας Σαμπόνις (Κινγκς).

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Λεμπρόν Τζέιμς στα 39 του έγινε ο γηραιότερος παίκτης που κατάφερε να μπει σε μία από τις τρεις κορυφαίες πεντάδες του NBA. Είναι επίσης ο νεότερος που το έχει καταφέρει όταν όταν ψηφίστηκε στην ομάδα για τη σεζόν 2004/05.

Ο Τζέιμς έχει επιλεγεί σε 20 από τις 21 σεζόν του, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Οι Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Κόμπι Μπράιαντ και Τιμ Ντάνκαν ακολουθούν στη σχετική λίστα με 15 επιλογές ο καθένας.

 

https://tvxs.gr/  23 May, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα