Για να ξέρουμε ποιος χτυπάει την πόρτα μας…

mesaralive.gr  04 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Για να ξέρουμε ποιος χτυπάει την πόρτα μας…

Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα του mesaralive.gr με τίτλο «Υπάλληλος «μαϊμού» χτυπά πόρτες και μαζεύει στοιχεία… Προσοχή!».

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά από σχετικές καταγγελίες, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), κάτοικοι του Δήμου Φαιστού που ο εν λόγω κύριος τους συστήθηκε σαν Δημοτικός Υπάλληλος  χωρίς να επιδείξει κάποια ταυτότητα, απευθύνθηκαν στο δήμο απ΄ όπου τους ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει υπάλληλος του Δήμου να κάνει αυτή τη δουλειά, ενώ στη συνέχεια όπως μας είπαν κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία.

Με αφορμή το δημοσίευμα, το mesaralive.gr  έλαβε ενημέρωση από άνθρωπο  που γνωρίζει πολύ  καλά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μια απογραφή, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Στεργιόπουλος, συνεργάτης  της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής μας ενημερώνει «διαβάζοντας το άρθρο σας για τον μαϊμού υπάλληλο που κάνει απογραφή, ως συνεργάτης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής: Οι συνάδελφοι από την Ελ. Στατ. διαθέτουν όλοι υπηρεσιακές ταυτότητες και αφήνουν εάν ζητηθεί προσωπικά σημειώματα(και σε περίπτωση που δε βρεθούν) που επεξηγεί το λόγο της επίσκεψης και το σκοπό της έρευνας, δίνοντας και τα αντίστοιχα τηλέφωνα επικοινωνίας. Κάθε μήνα και κάθε μέρα πραγματοποιούνται σε όλο το νομό πολλές διαφορετικές έρευνες, οπότε η επίσκεψη από έναν συνεργάτη της Ελ. Στάτ. είναι πιθανή. Για όποιον έχει αμφιβολίες για το αν πραγματοποιείται κάποια έρευνα στη περιοχή του, καλό είναι να επικοινωνήσει με τα γραφεία Ηρακλείου της Ελ. Στατ. στο 2810326577. Πολύ πιθανό να ήτανε όντως συνεργάτης της Ελ. Στατ. , οι ερωτήσεις που αναφέρετε είναι συνηθισμένες για το πλήθος των ερευνών που πραγματοποιούνται. Παρακαλούμε τον κόσμο να συνεργάζεται με τον εκάστοτε ερευνητή, κατόπιν επίδειξης των απαιτούμενων εγγράφων που αναφέρθηκαν, η συγκεκριμένη εργασία είναι αρκετά δύσκολη και λόγω των καιρών η συνεργασία με τους πολίτες έχει καταστεί ακόμη πιο δύσκολη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ανησυχία, είναι στατιστικά στοιχεία για τα οποία γίνεται απολύτως τυχαία επιλογή των νοικοκυριών που ερευνούνται, όλες οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές/απόρρητες και προστατεύονται από τις αντίστοιχες διατάξεις που διέπουν τις αρχές λειτουργίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής».

Είναι  λοιπόν προφανές ότι για να ξέρουμε σε ποιον ανοίγουμε την πόρτα μας, πολύ απλά ενημερωνόμαστε από το παραπάνω τηλέφωνο, και ζητούμε  την υπηρεσιακή ταυτότητα και τα έγγραφα που έχει μαζί του ο άνθρωπος που μας επισκέπτεται. Έτσι μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για άνθρωπο που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του και να συνεργαστούμε για τις ανάγκες της έρευνας που διενεργεί.

 

mesaralive.gr  04 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα