Για μετασεισμούς ως τον Οκτώβρη μίλησε ο Ευθύμιος Λέκκας

Ο Ευθύμιος Λέκκας στο MEGA για τον σεισμό των 5 Ρίχτερ στην Κρήτη
Καθησυχαστικός ως προς τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή νότια της Άρβης στην Κρήτη εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο MEGA.
Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στην σεισμική δόνηση των 6,6 Ρίχτερ που εκδηλώθηκε στις 2 Μαΐου στη θαλάσσια περιοχή 100 χλμ. νότια της Άρβης.
Έκτοτε η σεισμική δραστηριότητα είναι ακατάπαυστη, σημείωσε ο κ. Λέκκας και πρόκειται για μετασεισμική ακολουθία που εκτονώνει την ενέργεια που είχε συγκεντρωθεί.
Μετασεισμοί, όπως αυτός των 5 Ρίχτερ, που καταγράφηκε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή είναι αναμενόμενοι, υπογράμμισε.
Για να προσθέσει: Θα ήθελα και έναν μετασεισμό της τάξεως των 5,6 – 5,7 Ρίχτερ -που δεν θα έχει επιπτώσεις- για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η μετασεισμική ακολουθία.
Οι μετασεισμοί μπορεί να συνεχίσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.
Δείτε επίσης
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 88-99- Την Κυριακή κρίνεται ο τίτλος στο ΣΕΦ
- Αυτά τα δύο φυτά διώχνουν τα κουνούπια φυσικά και εύκολα -Ιδανικά για κάθε σπίτι το καλοκαίρι
- Δημος Γόρτυνας: Ενημέρωση σχετικά με το οδικό δίκτυο
- Κολοκυθοανθοί γεμιστοί
- Οι πληρωμές της νέας εβδομάδας
Σχετικά άρθρα
- Κρήτη: Αύξηση στα περιστατικά βίας κατά παιδιών-γυναικών το πρώτο τρίμηνο του 2025
- Ο «χάρτης» του ΕΝΦΙΑ - Τι δείχνουν τα στοιχεία για Κρήτη
- Αφρικανική σκόνη και γύρη στην ατμόσφαιρα
- Νότιος Οδικός Άξονας Κρήτης: Αγώνας διεκδίκησης
- Παρέμβαση Δ. Βρύσαλη στη σύσκεψη για το παρόν και το μέλλον της ψυχικής υγείας παιδιών στην Κρήτη