Γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας με ντομάτα

Υλικά
Για τις μελιτζάνες
4 μελιτζάνες φλάσκες
250 γρ. φέτα
Λίγο ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελ. σκόρδο
5 μεγάλες ψιλοκομμένες ντομάτες
Αλάτι
1 ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Για σίγουρη επιτυχία
Ξεκινάμε τα ρολάκια μελιτζάνας, πλένοντας πρώτα και σκουπίζοντας τις μελιτζάνες.
Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 1,5 εκατοστού.
Τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 200 ºC για 10-15′ να μαλακώσουν ελαφρά.
Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη και βράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε στη σάλτσα ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και το δυόσμο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας ένα μπαστουνάκι φέτας και την τυλίγουμε σε ρολό.
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ρολά τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Προς το τέλος πασπαλίζουμε λίγη φέτα (προαιρετικά)
Δείτε επίσης
- Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για έρευνες σε Πελοπόννησο και Κρήτη
- Πρεμιέρα σήμερα για τον νέου τύπου ηλεκτρονικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
- Yπουργείο Πολιτισμού: μόνιμες προσλήψεις στην Κρήτη για αποφοίτους Λυκείου- θέσεις και στη Μεσαρά
- Ο Τραμπ αποφασίζει για το αν οι ΗΠΑ θα επέμβουν στο Ιράν -Διπλωματικός μαραθώνιος σήμερα στη Γενεύη
- Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σε ποιους κλάδους θα επεκταθεί η εφαρμογή της -Έρχεται νέα υπουργική απόφαση