Γεμάτο Σαββατοκύριακο για τον Ε.Ε.Σ Μοιρών

mesaralive.gr  22 August, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Γεμάτο Σαββατοκύριακο για τον Ε.Ε.Σ Μοιρών

Φωτο: mesaralive.gr

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο πολιτισμό ήταν αυτό που πέρασε για τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών. Συναυλία, Γιορτή Νερού και Μινωικά Αθλήματα ήταν στο πρόγραμμα.

Αυξέντιοι Αγώνες

Πραγματοποιήθηκαν για άλλη μια χρονιά οι «Αυξέντιοι Αγώνες- Μινωικά Αθλήματα» την περασμένη Κυριακή 20 Αυγούστου. Μια διοργάνωση του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Πιρουνιανών «Αξέντι» (Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου) με στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Αξεντίου και των Πιρουνιανών προκειμένου όλοι οι συμμετέχοντες αλλά και οι απλοί επισκέπτες να γνωρίσουν τα ιστορικά – θρησκευτικά μνημεία της περιοχής (Αγιος Γεώργιος Χωστός 11ος αι., Ι.Ναός Αγ. Πνεύματος 16ος αι., Ερείπια Αγίου Αυξεντίου 10ος αι., Μινωικά μονοπάτια και λαξευτά πατητήρια, Νερόμυλος). Ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Μοιρών έδωσαν το παρόν και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους καλύπτοντας υγειονομικά τα αγωνίσματα. Υπήρχε αγώνας δρόμου 7χλμ. σε χωματόδρομο και μινωικά μονοπάτια, πεζοπορία 7χλμ στην ίδια διαδρομή, αγώνας 800μ. για παιδιά, Κρητικό Βόλι, Άλμα εις μήκος και Ελληνορωμαϊκή Πάλη σε χώμα.

Γιορτή νερού

Ένα διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι που παρεβρέθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 19 και 20 Αυγούστου στο Ζαρό. Στη γιορτή αυτή του «νερού» ήταν παρόντες και οι εθελοντές Σαμαρείτες έπειτα από κάλεσμα των διοργανωτών για να καλύψουν υγειονομικά την εκδήλωση. Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο και ξεκίνησε από το Σάββατο στις δέκα το πρωί όπου οι εκδηλώσεις της γιορτής νερού ξεκίνησαν με δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους, με κυνήγι θησαυρού με θέμα το νερό, διαγωνισμό ψαρέματος, παιχνίδια με θέμα το νερό, διαγωνισμό και ζωντανό ποδοσφαιράκι.

Την Κυριακή 20 /8, δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων το πρόγραμμα περιελάμβανε διαγωνισμό ψαροντούφεκου, παιχνίδια με θέμα το νερό για τα μικρά παιδιά και αγώνες στο ζωντανό ποδοσφαιράκι. 

Μια συναυλία για την υγεία

Τέλος μια αξέχαστη βραδιά με την εκπληκτική Ελένη Τσαλιγοπούλου, από τον Παγκρήτιο Λαογραφικό Σύλλογο Ζαρού είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Μεσσαράς την περασμένη Κυριακή 20 Αυγούστου στο κλείσιμο της Γιορτής Νερού στο Ζαρό. Μια συναυλία μοναδική στην οποία 8 Εθελοντές από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ε.Ε.Σ. Μοιρών ήταν παρόντες, έπειτα από κάλεσμα του Συλλόγου, να προσφέρουν τη βοήθεια τους καλύπτοντας υγειονομικά την συναυλία.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για το Ιατρείο Ζαρού.

 

mesaralive.gr  22 August, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ