ΓΕΛ Τυμπακίου: Συνάντηση στο Δήμο Φαιστού-Τα αιτήματα, η ανταπόκριση και οι...καταλήψεις

mesaralive.gr  01 November, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
ΓΕΛ Τυμπακίου: Συνάντηση στο Δήμο Φαιστού-Τα αιτήματα, η ανταπόκριση και οι...καταλήψεις

Δε λέει να ανοίξει το σχολείο. Λουκέτο και σήμερα

Συνηθεια εχουν γίνει οι καταλήψεις τη φετινή χρονιά στο Λύκειο Τυμπακίου, με την καθημερινότητα μαθητών κι εκπαιδευτικών να έχει χάσει εδώ και καιρό τη φυσιολογική ροή της.

Τα αιτήματα των μαθητών πολύ συγκεκριμένα και διαχρονικα, συνοψίζονται στις κτιριασκές υποδομές που χρήζουν ουσιαστικής αναβάθμισης:

Επιπλέον αίθουσες διαδασκαλίας

Τουαλέτες για τους μαθητές

Στέγαστρο και θερμομόνωση

Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας συνάντηση στο Δημαρχείο Φαιστού ανάμεσα σε αντιπροσωπεία του σχολείου και τους αρμοδιόυς της Δημοτικής Αρχής,όπου τέθηκαν επι τάπητος όλα τα ζητήματα με τους τελευταίους να δεσμέυονται για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν τις αίθουσες και τις τουαλέτες.

Χαρακτηριστικά, όπως μας τόνισε η Διευθύντρια του σχολείου κα Νίκη Λενακάκη, απο την πλευρα του Δήμου υπήρξε υπόσχεση για άμεση τοποθέτηση containers που θα αξιοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλιάς, ενώ θα δημιουργηθούΝ  και τουαλέτες  καθώς μέχρι σήμερα τα παιδιά υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν αυτές του Γυμνασίου,αφού στο Λυκείο αυτές που υπάρχουν χρησιμποιούνται απο τους εκπαιδευτικους.

Όλα τα παραπάνω έχουν χρονικό ορίζοντα τα Χριστούγεννα.

Επιπροσθέτως, απο τους αρμοδίους υπάρχει πρόβλεψη και για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου καθως το σχολείο έχει ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα, το οπίο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Μένει λοιπόν να φανεί κατα πόσο θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα απο το Δήμο,ούτως ωστε να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

mesaralive.gr  01 November, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα