Γαλάζια σημαία  και φέτος στα Μάταλα και την Αγία Γαλήνη

mesaralive.gr  26 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Γαλάζια σημαία  και φέτος στα Μάταλα και την Αγία Γαλήνη

3.462 ακτές και 660 μαρίνες βραβεύτηκαν με «Γαλάζια Σημαία» στον κόσμο.

Η  Τελετή πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την   3η θέση Παγκοσμίως με 430 ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες το 2016.

Μεταξύ των βραβευμένων ακτών και τα Μάταλα όπου και φέτος θα ανεμίζει η Γαλάζια σημαία, καθώς και η Αγία Γαλήνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν  να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (25 για τις μαρίνες), τα οποία αναφέρονται σε  καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν  όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.

 

mesaralive.gr  26 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα