Φτιάχνουμε τσιγαρίδες, έναν συγκλονιστικό παραδοσιακό μεζέ

Περιστρέφω τον διακόπτη της ηλεκτρικής κουζίνας, σαν να αναζητώ στην κεραμική της εστία κάποια πειρατική ραδιοφωνική συχνότητα. Ανεβαίνω στον Χορτιάτη. Η κατσαρόλα μου ακουμπάει σε πυκνωτές και λυχνίες, νομίζω πως καίει σε βραχέα κύματα. Με αυτά τα ζεστά κύματα σιγολιώνω στην κατσαρόλα λεπτά φύλλα χοιρινού λίπους, πυκνά λευκά, με μια επιμελώς ελάχιστη παρουσία κρέατος πάνω τους. Έχουμε δρόμο μπροστά μέχρι να δούμε τις τσιγαρίδες να γλυκοκαβουρδίζονται στο λαρδί τους. Προσθέτω αλάτι λίγο παραπάνω από τη συνταγή μου.
Δείτε επίσης
- Απόψε στο Μετόχι: κρητικό γλέντι με τον Βασίλη Σταυρακάκη
- Άγιο Πνεύμα Τυμπακίου: Η ιστορία ενος εμβληματικού ναού
- Δήμος Φαιστού: Ενημερωτική εσπερίδα για τη λειψυδρία στη Μεσαρά
- Κόκκινος Πύργος:εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων έρευνας για την αξιοποίηση του νερού άρδευσης
- Δημος Γόρτυνας: Ενημέρωση σχετικά με το οδικό δίκτυο