Φτιάχνουμε τσιγαρίδες, έναν συγκλονιστικό παραδοσιακό μεζέ

Περιστρέφω τον διακόπτη της ηλεκτρικής κουζίνας, σαν να αναζητώ στην κεραμική της εστία κάποια πειρατική ραδιοφωνική συχνότητα. Ανεβαίνω στον Χορτιάτη. Η κατσαρόλα μου ακουμπάει σε πυκνωτές και λυχνίες, νομίζω πως καίει σε βραχέα κύματα. Με αυτά τα ζεστά κύματα σιγολιώνω στην κατσαρόλα λεπτά φύλλα χοιρινού λίπους, πυκνά λευκά, με μια επιμελώς ελάχιστη παρουσία κρέατος πάνω τους. Έχουμε δρόμο μπροστά μέχρι να δούμε τις τσιγαρίδες να γλυκοκαβουρδίζονται στο λαρδί τους. Προσθέτω αλάτι λίγο παραπάνω από τη συνταγή μου.
Δείτε επίσης
- Αναστέλλεται η λειτουργία 40 σχολείων στην Κρήτη
- Α.Σ Τυμπακίου: Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση
- Kέλλυ από...χρυσάφι και στην Ισπανία!
- “Καταδικάζουμε απερίφραστα την βίαιη επίθεση σε βάρος της εργαζομένης στην Υπηρεσία Καθαριότητας”
- TAE Μεσαράς: σύλληψη για ναρκωτικά στον Δ. Φαιστού