Φτιάχνουμε τσιγαρίδες, έναν συγκλονιστικό παραδοσιακό μεζέ
Περιστρέφω τον διακόπτη της ηλεκτρικής κουζίνας, σαν να αναζητώ στην κεραμική της εστία κάποια πειρατική ραδιοφωνική συχνότητα. Ανεβαίνω στον Χορτιάτη. Η κατσαρόλα μου ακουμπάει σε πυκνωτές και λυχνίες, νομίζω πως καίει σε βραχέα κύματα. Με αυτά τα ζεστά κύματα σιγολιώνω στην κατσαρόλα λεπτά φύλλα χοιρινού λίπους, πυκνά λευκά, με μια επιμελώς ελάχιστη παρουσία κρέατος πάνω τους. Έχουμε δρόμο μπροστά μέχρι να δούμε τις τσιγαρίδες να γλυκοκαβουρδίζονται στο λαρδί τους. Προσθέτω αλάτι λίγο παραπάνω από τη συνταγή μου.
Δείτε επίσης
- «Το Μέλλον» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ
- A1 EΠΣΗ: Χτίζει σερί ο ΑΟΤ-Τα αποτελέσματα της Κυριακής
- Μεσαρα: Σημαντική εκδήλωση για τις σύγχρονες τεχνολογίες στην αγροτική παραγωγή
- Bορίζια: Σήμερα η απόφαση για την τύχη του 23χρονου
- Πώς φτάσαμε στην δημιουργία της ίδρυσης Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μεσαράς





