Φριτάτα με κολοκυθάκια, φέτα και μπέικον

Υλικά
10 φέτες μπέικον
3 φλιτζάνια ψωμί, σε κυβάκια
3 κολοκυθάκια, σε κυβάκια
10 μεγάλα αυγά
1 φλιτζ. γιαούρτι
1 φλιτζ. γάλα φρέσκο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. φέτα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήνουμε το μπέικον για 5΄ από την κάθε πλευρά και το αφαιρούμε. Θρυμματίζουμε το μπέικον σε κομματάκια και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ψωμί και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και τη μισή παρμεζάνα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φέτα.
Βάζουμε το πυρίμαχο τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10΄. Αφήνουμε τη φριτάτα να σταθεί για 5΄, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.
Δείτε επίσης
- Ηράκλειο: “Καμπανάκι” από τα στοιχεία για τον εθισμό των μαθητών στο διαδίκτυο!
- Όρια συνταξιοδότησης: Επανέρχονται τα σενάρια για αύξηση μετά το 2027
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη και Αχαΐα
- Εμβόλια ενηλίκων:Kαθηγητής εξηγεί πώς τα «μοιράζουμε» μέσα στη χρονιά-Ποια συνιστώνται το καλοκαίρι
- Βουλή: Τι θα πει ο Μητσοτάκης σήμερα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ποια στάση θα τηρήσουν οι «γαλάζιοι»