Φριτάτα με κολοκυθάκια, φέτα και μπέικον

Υλικά
10 φέτες μπέικον
3 φλιτζάνια ψωμί, σε κυβάκια
3 κολοκυθάκια, σε κυβάκια
10 μεγάλα αυγά
1 φλιτζ. γιαούρτι
1 φλιτζ. γάλα φρέσκο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. φέτα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήνουμε το μπέικον για 5΄ από την κάθε πλευρά και το αφαιρούμε. Θρυμματίζουμε το μπέικον σε κομματάκια και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ψωμί και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και τη μισή παρμεζάνα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φέτα.
Βάζουμε το πυρίμαχο τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10΄. Αφήνουμε τη φριτάτα να σταθεί για 5΄, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.
Δείτε επίσης
- Εθελοντική αιμοδοσία στο Ασήμι την Κυριακή 26 Οκτωβρίου
- Τσιάρας: Εθνική Επιτροπή για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - Θα τιμωρείται ο παράνομος εμβολιασμός
- Φασολάδα με μαυρομάτικα και μάραθο
- Ανδρουλάκης στη δίκη των υποκλοπών:Δεν ήθελαν να εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έκαναν ό,τι μπορούσαν
- Ουκρανία: Το σχέδιο που προετοιμάζει με την ΕΕ για τον τερματισμό του πολέμου