«Φλερτάρει» με νέο ρεκόρ ο Κρητικός τουρισμός

  11 September, 2024 ΑΡΘΡΑ
«Φλερτάρει» με νέο ρεκόρ ο Κρητικός τουρισμός

Ένας Σεπτέμβριος σαν Αύγουστος φέτος για την Κρήτη και αυτό όχι μόνο για τις θερμοκρασίες, αλλά και για την τουριστική κίνηση που έχει σπάσει ρεκόρ. Στα μέσα του πρώτου μήνα του Φθινοπώρου το τουριστικό ρεύμα θυμίζει τον κορυφαίο μήνα του χρόνου, με αντίστοιχες πληρότητες αλλά και αντίστοιχη κίνηση στις μεγαλύτερες πόλεις ή και την ενδοχώρα του νησιού.

Η τουριστική σεζόν φέτος όλα δείχνουν ότι θα φτάσει με πολύ αυξημένες πληρότητες μέχρι και τα μέσα τουλάχιστον του Οκτωβρίου, με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να αποδεικνύουν τη δυναμική τους, τουλάχιστον σε μια χώρα με θερμοκρασίες που φτάνουν μέχρι και προχωρημένο Φθινόπωρο, να θυμίζουν καρδιά καλοκαιριού.

Αυτή ακριβώς η κίνηση είναι την ίδια ώρα το αγκάθι για τους εργαζόμενους που βιώνουν μια πρωτοφανή πίεση στους χώρους εργασίας, καλούμενοι όχι μόνο να εργαστούν σε συνθήκες high season για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά ταυτόχρονα καλύπτοντας τις ανάγκες για δύο ή και τρεις θέσεις εργασίας λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών.

Πάντως το γεγονός ότι η φετινή σεζόν έχει αυτή την δυναμική, δε σημαίνει ότι και στα ταμεία αντίστοιχη θα είναι η δυναμική των εσόδων, με τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων να εξηγεί ότι υπό την πίεση ανατιμήσεων, του αυξημένου κόστους αλλά και του ύψους των προσφορών που έχουν γίνει οι πράξεις, οι προσθαφαιρέσεις και τα κέρδη στο ταμείο, θα φανούν στο τέλος.

Δείτε το ρεπορταζ του ΚΡΗΤΗ TV:

 

  11 September, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα