Φεστιβάλ Τεχνών στο Αλσύλλιο Κούλε Μοιρών:  Το ταξίδι συνεχίζει την πορεία του…

mesaralive.gr  27 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Φεστιβάλ Τεχνών στο Αλσύλλιο Κούλε Μοιρών:  Το ταξίδι συνεχίζει την πορεία του…

Τη Δευτέρα το βράδυ το Φεστιβάλ μάς προσέφερε μια ξεχωριστή βραδιά πολιτισμού, η νοσταλγία για το χθες - μνήμες που δημιουργούν την ισχυρή προοπτική για τη συνέχεια της πορείας προς το φως - ισχυροποιήθηκαν.

Η θεατρική δράση με θέμα: « Νάρκισσος και Ηχώ» από το «ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΧΩΣ ΟΝΟΜΑ» του Δήμου Φαιστού, μάς χάρισαν μια μοναδική ερμηνεία του μύθου. Τα σκηνικά και η σκηνοθετική ματιά του δρώμενου, ήταν εξαιρετικά. Άφησαν την φαντασία του θεατή να περιπλανάται στις μνήμες και ν’ αποζητά την κάθαρση για την απόρριψη του Νάρκισσου στην όμορφη Ηχώ. Την απόρριψη στον έρωτα γιατί πιότερο κι από τον έρωτα ήταν η αφοσίωση του Νάρκισσου στον εαυτό του, που λάτρευε όσο τίποτα άλλο. Δεν άργησε η Νέμεση [η θεά απονομής δικαίου] να δώσει τη λύση αν και δραματική για την Ηχώ, που έμεινε να περιπλανάται στα φαράγγια.

Αυτή την μετάβαση από το «Εγώ» στο «Εμείς» πραγματοποίησε το Φεστιβάλ Τεχνών για δεύτερη χρονιά. Μετέφερε την καλλιτεχνική πορεία σε πόλεις και χωριά του Δήμου με περισσή σπουδή και οι άνθρωποι – διψασμένοι από καιρό – αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και την διάνθησαν δίνοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΕΛΟΥΜΕ  να δούμε πιότερο φως Πολιτισμού σ’ αυτόν τον τόπο που γέννησε τον Πολιτισμό!

Σπουδαίες οι ερμηνείες από την Ιωάννα Κακούρη στο ρόλο της Ηχούς και Σταύρο Νικολούδη στο ρόλο του Νάρκισσου, όπως και της εμψυχώτριας -αφηγήτριας Ιφιγένειας Γρινιαράκη. Τα σκηνικά της Αλεξάνδρας Ζαχαριουδάκη και τα φώτα – ήχος του Αριστοτέλη Αλεβυζάκη ολοκλήρωσαν την μαγευτική εικόνα.

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].

 

mesaralive.gr  27 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα