Φαράγγι της Σαμαριάς: Παραμένει κλειστό – Αυτοψία Λέκκα για την επικινδυνότητα των κατολισθήσεων

  22 August, 2023 ΑΡΘΡΑ
Φαράγγι της Σαμαριάς: Παραμένει κλειστό – Αυτοψία Λέκκα για την επικινδυνότητα των κατολισθήσεων

Κλειστό και από τις δύο εισόδους του παραμένει και σήμερα (22/8) το φαράγγι της Σαμαριάς, στην Κρήτη, μετά και τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ.

Ειδικοί γεωλόγοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψία στον Δρυμό για την επικινδυνότητα των κατολισθήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), «εν αναμονή των πορισμάτων της αυτοψίας της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και της επίσκεψης ειδικών γεωλόγων επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, αναφορικά με την επικινδυνότητα κατολισθήσεων, το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες και από τις δύο εισόδους».

Με υπεύθυνη δήλωση θα γίνεται η είσοδος

Εν τω μεταξύ, μετά τον σεισμό των 4,9 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 13 Αυγούστου και είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό ενός Ισπανού τουρίστα στο φαράγγι, μετά από πτώση βράχου από κατολίσθηση, ο φορέας διαχείρισης του Δρυμού, ανακοίνωσε ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέρχονται στο φαράγγι μόνο με υπεύθυνη δήλωση, την οποία θα υπογράφουν και θα αναφέρουν ότι αναλαμβάνουν πλήρως και ατομικά την ευθύνη για τους ενδεχόμενους κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδό τους από αυτό.

«Οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι αναλαμβάνουν πλήρως και ατομικά την ευθύνη για τους ενδεχόμενους κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο τους από τον Εθνικό Δρυμό, δηλώνοντας, υπογράφοντας και προσκομίζοντας υποχρεωτικά στις εισόδους του φαραγγιού, σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα είναι διαθέσιμη στο site έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων (https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout) και που θα αποσταλεί και στα γραφεία παροχής υπηρεσιών τουρισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ

 

  22 August, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα