Φαιστός-Συμμαχία Προόδου: Συνάντηση Μαθιουδάκη-Καρανδινού στο ΑΤ Φαιστού

  20 September, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Φαιστός-Συμμαχία Προόδου: Συνάντηση Μαθιουδάκη-Καρανδινού στο ΑΤ Φαιστού

Με τον Αστυνομικό Διοικητή του Α.Τ. Φαιστού κ. Μανόλη Καρανδινό συναντήθηκαν τη Δευτέρα 18/09 ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού, Γιάννης Μαθιουδάκης συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Φαιστός-Συμμαχία Προόδου».  

Υποψήφιος Δήμαρχος και Σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία για πάνω από μια ώρα να έχουν μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση, η οποία περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της κτιριακής υποδομής, της στελέχωσης της Υπηρεσίας αλλά και της πρόληψης φαινομένων παραβατικών συμπεριφορών που το τελευταίο διάστημα απασχολούν την κοινή γνώμη, καθώς κλονίζουν το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών. 

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην διασφάλιση ενός ήρεμου και πολιτισμένου προεκλογικού κλίματος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, για το οποίο ο κ. Μαθιουδάκης επέμεινε ιδιαίτερα εφιστώντας την προσοχή και ζητώντας τη συνδρομή της Αστυνομίας προκειμένου να μην υπάρξουν ανάρμοστες συμπεριφορές και φαινόμενα εκτροπής.  

Στη συνάντηση εκτός του επικεφαλής παρέστησαν και οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι Αχιλλέας Ρομπογιαννάκης, Καρυδάκης Κώστας,  Μαρκάκος Κώστας, Φανουράκης Μανόλης και Ορφανουδάκης Γιώργος.  

 Αστυνομική Υποδιεύθυνση και υπάρχουσες υποδομές  

Η απόφαση αναβάθμισης του ΑΤ Φαιστού σε Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μεσαράς είναι μια ειλημμένη πολιτική απόφαση, κατοχυρωμένη από το Π.Δ. του 2022, η οποία όμως έχει μείνει «στα χαρτιά» καθώς θα έπρεπε να συνοδεύεται με αποκέντρωση πόρων, εξοπλισμό και φυσικά με την κατάλληλη στελέχωση σε έμψυχο δυναμικό, ζητήματα τα οποία δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει όσο θα έπρεπε. Με δεδομένο τον όγκο των καθηκόντων και τους τομείς εποπτείας του ΑΤ Φαιστού η κατάσταση είναι οριακή, όπως τόνισε ο Διοικητής κ. Μανώλης Καρανδινός, καθώς με το υπάρχον προσωπικό ίσα που καλύπτονται οι βάρδιες επί 24ωρου βάσεως.  

Το πρώτο λοιπόν αίτημα των τοπικών φορέων και των αυτοδιοικητικών προς το κεντρικό κράτος και προς το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να είναι το διαχρονικό αίτημα της στελέχωσης και επάνδρωσης του ΑΤ Φαιστού με ένστολο επιχειρησιακό και διοικητικό προσωπικό, το οποίο και καταγράφηκε ως προτεραιότητα από το κλιμάκιο της παράταξης «Φαιστός-Συμμαχία Προόδου» . 

Στη συνέχεια συζητήθηκε το ζήτημα των κτιριακών υποδομών, όπου οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για τις εργασίες που προχωρούν στο υφιστάμενο οίκημα και που αφορούν τη διαμόρφωση νέων γραφείων, ράμπας εισόδου και τουαλέτες ΑΜΕΑ, εργασίες που όπως εκτιμάται θα έχουν ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε και θα παραδοθούν προς χρήση οι νέοι χώροι.  Αναφορικά με το κτιριακό ο κ. Καρανδινός είπε χαρακτηριστικά: «Για εμένα προσωπικά το να έχω στη διάθεσή μου 660 τ.μ. στεγάσιμους χώρους στις Μοίρες είναι πολυτέλεια και θεωρώ ότι δεν πρέπει να τίθεται πλέον ζήτημα κτιριακό, όπως και για τους χώρους στάθμευσης τόνισε ότι έχει παραχωρηθεί πλησίον της Αστυνομίας οικόπεδο που εξυπηρετεί για τη στάθμευση των οχημάτων.  

Προεκλογικές ισορροπίες 

Ιδιαίτερη επισήμανση στο ζήτημα της διατήρησης ενός ήρεμου κλίματος, χωρίς εκτροπές κατά την προεκλογική περίοδο έγινε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Φαιστού κ. Γιάννη Μαθιουδάκη, ο οποίος ζήτησε να δοθούν οδηγίες για τήρηση «ίσων αποστάσεων» και για κατευνασμό και αποτροπή φαινομένων αντιδικίας ή χειροδικίας μεταξύ υποστηρικτών και στελεχών των δύο παρατάξεων. Ο λόγος που έγινε μια τέτοια αναφορά, όπως εξήγησε ο κ. Μαθιουδάκης, είναι γιατί έχουν ήδη σημειωθεί και αναφερθεί περιστατικά εκφοβισμών, απειλών ακόμα και δολιοφθορών εις βάρος υποψηφίων της παράταξης του, τα οποία μπορεί να μην έχουν καταγγελθεί στην Αστυνομία ωστόσο αποτελούν ενδείξεις ενός τεταμένου κλίματος.  

«Έχω ζητήσει από τα στελέχη μου ηρεμία και αυτοσυγκράτηση, χωρίς υπερβολές και προκλήσεις, όμως δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχτώ εκφοβισμούς, απειλές ή τραμπουκισμούς από κανέναν και εις βάρος κανενός υποψηφίου μου. Ζητώ αυξημένη επαγρύπνηση ενόψει των εκλογών, ίση μεταχείριση και ίσες αποστάσεις, διακριτική παρουσία της Αστυνομίας σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, περιφρούρηση της τάξης και της ασφάλειας», όπως χαρακτηριστικά δήλωση ο κ. Μαθιουδάκης.  

Από την πλευρά του ο Διοικητής διαβεβαίωσε τον κ. Μαθιουδάκη ότι αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε ενδο-υπηρεσιακές συστάσεις και ζήτησε άμεση και στενή συνεργασία καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο.  

Κυκλοφοριακό-Δημοτική Αστυνομία  

Από την πλευρά του ο εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος και ξανά υποψήφιος κ. Αχιλλέας Ρομπογιαννάκης αναφέρθηκε στα επίσης σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με το κυκλοφοριακό πρόβλημα, με τις μονοδρομήσεις και τους χώρους στάθμευσης στην πόλη των Μοιρών αλλά και με την έλλειψη δημοτικής αστυνομίας που ενδεχομένως να βοηθούσε στην επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας. Εξίσου σημαντικά θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση ήταν οι αγροζημιές και η απουσία οργανωμένων υπηρεσιών Αγροφυλακής και Δασονομείου, η δίκυκλη αστυνόμευση με την Ομάδα ΔΙΑΣ της οποίας η παρουσία εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας και προλαμβάνει πολλά περιστατικά και τέλος το πολύ σοβαρό θέμα των ενημερωτικών- επιμορφωτικών δράσεων στα σχολεία μέσα από ομιλίες, εκδηλώσεις και προβολές βίντεο, πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει όπως ενημέρωσε ο κ. Καρανδινός και στόχος είναι να συνεχιστούν με μια περιοδικότητα και τη νέα σχολική χρονιά.  

 

  20 September, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα