
Στο 7,5% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, από 5,9% τον Φεβρουάριο σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat.
Η ενέργεια αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (44,7%, έναντι 32,0% τον Φεβρουάριο) και ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (5,0%, έναντι 4,2%), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (3,4%, έναντι 3,1%) και υπηρεσίες (2,7%, σε σύγκριση με 2,5%).
Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα εκτιμάται σε 8%, με «πρωταθλήτρια» χώρα στην ΕΕ να αναδεικνύεται η Λιθουανία με 15,6%, ενώ ακολουθούν η Εσθονία (14,8%, η Ολλανδία (11,9%) και η Λετονία (11,2%).
Η Eurostat υπολογίζει τον πληθωρισμό με βάση το εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, με ίδιους συντελεστές στάθμισης των προϊόντων και υπηρεσιών για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.
Δείτε επίσης
- Εκρηξη της ζήτησης για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις
- Fuel Pass:Στη Βουλή η τροπολογία για τη νέα επιδότηση καυσίμων
- Φοιτητές: Από σήμερα οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ
- Παράταση ως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων στο power pass
- Κοινωνικός Τουρισμός: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων