Eurovision: Στην Ιταλία με την Amanda Tenfjord

  15 December, 2021 ΑΡΘΡΑ
Eurovision: Στην Ιταλία με την Amanda Tenfjord

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τορίνο της Ιταλίας. Την ανακοίνωση έκανε η Stefania, μέσα από την εκπομπή Studio 4, σε ζωντανή σύνδεση από την Ολλανδία.

 Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, αφού άκουσε τα 40 υποψήφια τραγούδια που κατατέθηκαν ως προτάσεις για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, επέλεξε τα πέντε που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαδικασίας. Οι καλλιτέχνες που είχαν επιλεγεί, με αλφαβητική σειρά, ήταν οι Amanda Georgiadi, Good Job Nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas και Lou is.

Αργότερα, οι πέντε παραπάνω καλλιτέχνες, αφού πραγματοποίησαν κατ΄ ιδίαν συναντήσεις στο ραδιομέγαρο, με την επιτροπή (Δημήτρης Παπαδημητρίου, Μαρία Κοζάκου, Φώτης Απέργης, Πέτρος Αδάμ, Γιάννης Πετρίδης και Κωνσταντίνος Μπουρούνης) αλλά και τη διοίκηση της ΕΡΤ, παρουσιάζοντας περισσότερες λεπτομέρειες της πρότασής τους (σκηνική εμφάνιση, προώθηση του τραγουδιού, σχέδια για το βίντεο κλιπ κλπ) κατέληξε στην απόφαση να μας εκπροσωπήσει η Amanda Georgiadi.

Η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το τραγούδι και το video clip της Αμάντας μετά την έλευση της νέας χρονιάς, ενώ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όλες και όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία επιλογής της φετινής υποψηφιότητας ευχόμενη κάθε επιτυχία στη διαδρομή τους.

Η Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord, όπως είναι γνωστή καλλιτεχνικά, δραστηριοποιείται στη Νορβηγία. Ο πατέρας της είναι Έλληνας, ενώ η μητέρα της Νορβηγίδα. Γεννήθηκε στη χώρα μας, αλλά σε ηλικία 3 ετών έφυγε για τη Νορβηγία. Έχει χαρακτηριστεί ως «μαζικά ταλαντούχα» από τον Τύπο, ενώ η μουσική της, την οποία συνήθως υπογράφει η ίδια, ξεχωρίζει για την ποιότητά της. Μάλιστα, ένα από τα τραγούδια της «Troubled Water» ακούγεται στην σειρά «Spinning Out» του Netflix. 

 

  15 December, 2021 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα