Europa League: ;(T)ρίαμβος  στην Πόλη για τον Ολυμπιακό (HL)

  01 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Europa League: ;(T)ρίαμβος  στην Πόλη για τον Ολυμπιακό (HL)

ΟΟλυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι τα τελευταία χρόνια και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στο Σουκρού Σαράτσογλου επί της Φενέρμπαχτσε με 0-3 για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League! Οι Πειραιώτες που είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα κυριάρχησαν στο γήπεδο, σκόραραν τρεις φορές και άλωσαν τη δύσκολη και εχθρική έδρα της Φενέρ. Οι Ερυθρόλευκοι με τη νίκη αυτή απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση καθώς έπειτα από δύο αγώνες έχουν το απόλυτο των έξι βαθμών. Ακολουθεί πάντως με τέσσερις βαθμούς η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης που στο άλλο ματς του ομίλου επικράτησε 1-0 της Αντβέρπ με γκολ στο φινάλε.

Αιφνιδιασμός με Τικίνιο

Ο Ολυμπιακός άρχισε ιδανικά το παιχνίδι επιτυγχάνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό στη Φενέρ. Η τουρκική ομάδα μπήκε στο γήπεδο με στόχο να πιέσει τους Πειραιώτες από το ξεκίνημα του ματς, αλλά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς απάντησε με γκολ μόλις στο 6'. Ο Μασούρας έκλεψε την μπάλα κι οι Πειραιώτες αντεπιτέθηκαν γρήγορα. Πάσαρε στον Τικίνιο, ο οποίος πάτησε περιοχή, βρέθηκε απέναντι απ' τον γκολκίπερ της Φενέρ και πλάσαρε εξαιρετικά για το 0-1.

Δοκάρι ο Πέλκας

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να διαχειριστεί το προβάδισμα που πήρε από νωρίς. Και το έκανε εξαιρετικά καθώς ελάχιστες ήταν οι φορές που η Φενέρ πλησίασε στο γκολ. Στο 56' ο Πέλκας είχε τη μεγαλύτερη φάση των γηπεδούχων καθώς μόνος απέναντι απ' τον Βατσλίκ από πλάγια θέση, σούταρε στο δοκάρι, ενώ η μπάλα κινήθηκε παράλληλα απ' τη γραμμή του τέρματος προτού περάσει άουτ. Ενδεχομένως, αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετική.

Σόου Μασούρα

Με τα «αν» όμως κανείς δεν νίκησε στο ποδόσφαιρο. Κι έτσι ο Ολυμπιακός που ήταν πολύ πιο ουσιαστικός και πολύ πιο αποτελεσματικός τελείωσε την Φενέρ με ένα διπλό χτύπημα σε διάστημα πέντε λεπτών. Αρχικά στο 63' ο Τικίνιο πάσαρε στον Μαντί Καμαρά, ο οποίος σούταρε με δύναμη. Ο Αλτάι απομάκρυνε αλλά ο επερχόμενος Μασούρας κεραυνοβόλησε και έγραψε το 0-2.

Και στο 68', προτού συνέλθει η Φενέρ, σε μια ανάλογη φάση, ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε φανταστική ντρίμπλα εντός περιοχής, σούταρε δυνατά και ο Αλτάι απέκρουσε ξανά ασταθώς. Και σαν σε... ριπλέι, ο Μασούρας εμφανίστηκε και πάλι στο ύψος της μεγάλης περιοχήες και μ' ένα ακόμη «γεμάτο» σουτ διαμόρφωσε το 0-3. 

Φενέρμπαχτσε: Μπαγιντίρ Αλτάι, Κιμ, Σαλάι, Νόβακ, Οσαγί, Γιαντάς (75' Μέγιερ), Γκουστάβο (70' Ζάιτς), Καντιόγλου (84' Σανλιτούρκ), Ρόσι (70' Μπερίσα), Βαλέντσια (75' Γκουμούσκαγια), Πέλκας.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Μπα (46' Λαλά), Ρέαμπτσουκ, Μασούρας (90' Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (90' Βρουσάι), Ονιεκούρου (63' Κουντέ), Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο (86' Ελ Αραμπί).

 

  01 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα