Εuroleague: Παρέμεινε σε τροχιά τετράδας ο Ολυμπιακός (hl)

  22 March, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Εuroleague: Παρέμεινε σε τροχιά τετράδας ο Ολυμπιακός (hl)

Ένα τετράλεπτο στην 4η περίοδο χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να «καθαρίσει» την υπόθεση- νίκη, με 80-64, απέναντι στη Βιλερμπάν, στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα αφού πρώτα έκαναν το ματς... ντέρμπι, σημειώνοντας μόλις 11 πόντους στην 3η περίοδο, με σερί 18-0 στο τελευταίο δεκάλεπτο και τρίποντα από ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη και Πίτερς πήραν αυτό που ήθελαν, κρατώντας στους 9 πόντους τους Γάλλους.

Μετά την ήττα από την Αναντολού Εφές, η ομάδα του Πειραιά επέστρεψε στις νίκες, ανέβασε το ρεκόρ της σε 19-12 και συνεχίζει να κοιτάζει την... τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Όλα βέβαια, θα κριθούν από τα αποτελέσματα που θα πάρει στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές με Παρτιζάν στο Βελιγράδι (28/3), με Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (4/4) και με Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ (12/4).

Αγωνία υπάρχει στον Ολυμπιακό, όμως για τον τραυματισμό του Φιλίπ Πετρούσεβ στο γόνατο. Τραυματίστηκε στη 2η περίοδο και αποχώρησε κατά τη διάρκεια του αγώνα από το ΣΕΦ για να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Οστικό οίδημα ήταν η πρώτη διάγνωση για τον Πετρούσεβ.

Ο Άλεκ Πίτερς  σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κοψίματα είχε ο Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού ήταν ο MVP με 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, κάνοντας τη διαφορά στη ρακέτα και προσφέροντας υψηλό θέαμα με εντυπωσιακά καρφώματα στο φίλαθλο κοινό στο Φάληρο.

Για την προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα, Βιλερμπάν, που υποχώρησε στο 7-24, ο Τιμοτέ Λουβαβού-Καμπαρό σημείωσε 14 πόντους, ενώ από 10 πόντους είχαν οι Λοβέρν, Ντε Κολό και Γιουσούφα Φαλ.

Ο Ντε Κολό που αγωνίστηκε την τελευταία στιγμή δεν κατάφερε να περάσει στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ της Euroleague ξεπερνώντας τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Γάλλος διεθνής γκαρντ χρειαζόταν 22 πόντους, αλλά σημείωσε 10 και πλέον χρειάζεται 12 πόντους για να αφήσει πίσω του τον “ Κill-Bill”.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 43-35, 54-55, 80-64

Με τους Ουόκαπ, Κέινααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός. Οι Λι, Τζάκσον, Λουβαβού-Καμπαρό, Σκοτ και Γιουσούφα Φαλ ήταν οι πέντε που επέλεξε ο Πιερίκ Πουπέ. 

Άμυνα και... Μουσταφά Φαλ είχε ο Ολυμπιακός στην 1η περίοδο, για να υπερισχύσει σε όλους τους τομείς. Ο Γάλλος διεθνής σέντερ έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον Φαλ της Βιλερμπάν, Γιουσούφα, υποχρεώνοντας τον τεχνικό των Γάλλων, Πιερίκ Πουπέ, να ρίξει στη θέση του τον Ζοφρέ Λοβέρν, στο 5ο λεπτό του αγώνα. Ούτε ο Γάλλος ψηλός της Βιλερμπάν, όμως βρήκε τον τρόπο να πει «όχι» στο Μουσταφά Φαλ που πέτυχε τους 10 από τους 20 πόντους των «ερυθρόλευκων» (από ένα τρίποντο οι Κέινααν και Πίτερς) στην 1η περίοδο (20-12). Η ομάδα της Λιόν είχε τους Νάντο ντε Κολό και Γιακόβ, με 3 πόντους έκαστος.

Με πέντε διαφορετικούς παίκτες εν συγκρίσει με το εναρκτήριο τζάμπολ ξεκίνησε στη 2η περίοδο ο Ολυμπιακός (Ουίλιαμς-Γκος, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη, Πετρούσεβ και Ράιτ). Αν και η Βιλερμπάν ανέβηκε επιθετικά εν συγκρίσει με την 1η περίοδο, όπως φαίνεται και από το επιμέρους σκορ 23-23, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειχναν να ελέγχουν το ματς. Ο Πετρούσεβ σημείωσε 8 πόντους, αλλά τραυματίστηκε και αποχώρησε για τ’ αποδυτήρια συνοδευόμενος από τον γιατρό του Ολυμπιακού, με το σκορ στο 39-25 υπέρ των «ερυθρόλευκων». Ο Γιουσούφα Φαλ ξεχώρισε από τους φιλοξενούμενους, φτάνοντας τους 10 πόντους, αλλά τα τρίποντα των Λαρεντζάκη και Ουόκαπ, διατήρησαν τους Πειραιώτες στην πρωτοπορία  (43-35 στο ημίχρονο).

Η Βιλερμπάν μπήκε δυνατά στην 3η περίοδο και με επιμέρους σκορ 2-12 πέρασε μπροστά (45-47). Ο Έντουιν Τζάκσον είχε κάνει σημαντική δουλειά στα ριμπάουντ, ενώ με δικό του τρίποντο είχαν μειώσει σε 43-40 οι Γάλλοι. Ο Ζοφρέ Λοβέρν κέρδισε μάχες στη ρακέτα, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Πάρις Λι, να είναι αυτός που έδωσε την πρωτοπορία στη Βιλερμπάν. Mε τρεις διαδοχικούς πόντους του Πίτερς (έφτασε τους 10 ο Αμερικανός), ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 48-47, ενώ με 2/2 βολές του Κέιναν, η ομάδα του Πειραιά έκανε και το 50-47. Το ματς παρέμεινε ντέρμπι, αφού ο Λουβαβού-Καμπαρό είτε με πόντους είτε με ριμπάουντ δημιουργούσε πρόβλημα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το 52-49 με ωραίο ντράιβ του αρχηγού του Ολυμπιακού Κώστα Παπανικολάου μετετράπη σε 54-53 από δίποντο του ίδιου, αλλά  το τέλος της 3ης περιόδου βρήκε τη Βιλερμπάν στην πρωτοπορία (54-55) από καλάθι του Μάικ Σκοτ. Κι ενώ ο Ολυμπιακός συνήθως πιάνει την καλύτερη απόδοσή του στο 3ο δεκάλεπτο φέτος, απέναντι στη Βιλερμπάν ήταν το χειρότερο, όπως φαίνεται και από το επιμέρους σκορ 11-20.

O Ολυμπιακός «καθάρισε» την υπόθεση νίκη στην 4η περίοδο, χάρη στην άμυνά του και τα μεγάλα σουτ των ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη και Πίτερς. Αρχικά, ο Μόουζες Ράιτ με γκολ φάουλ έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό (57-55) με την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου, για το 59-55 από τον Άλεκ Πίτερς. Οι Ντε Κολό και Πάρις Λι ισοφάρισαν γρήγορα σε 59-59, για το 61-61, από Ντε Κολό και Ουίλιαμς-Γκος διαδοχικά. Ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 5-0 (66-61), μετά από τρίποντο του ΜακΚίσικ και δίποντο του Πίτερς και οι φίλαθλοι άρχισαν να τραγουδούν για να εμψυχώσουν τους παίκτες του Μπαρτζώκα. Το τρίποντο του Λαρεντζάκη με τη δεύτερη προσπάθεια (ενδιάμεσα πήρε σημαντικό επιθετικό ριμπάουντ ο Μουσταφά Φαλ) επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει με +8 (69-61), για να ευστοχήσει άμεσα και ο Άλεκ Πίτερς έξω από τα 6.75 (72-61). Ο Φαλ κάρφωσε εντυπωσιακά για το 74-61 και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει σερί 15-0 (από το 59-61) μέσα σε 4 λεπτά. Απέμεναν δύο λεπτά για τη λήξη και το +13 του Ολυμπιακού δεν μπορούσε ν’ ανατραπεί από τη Βιλερμπάν. Ένα ακόμη τρίποντο από τον ΜακΚίσικ, στα 46΄΄, διεύρυνε σε 18-0 το «ερυθρόλευκο» σερί, για το 77-61. Οι Λοβέρν και Λοβαβού-Καμπαρό μείωσαν σε 77-64, με τον ΜακΚίσικ να ευστοχεί εκ νέου για τρεις (με 3/5 τρίποντα), για το τελικό 80-64.

Διαιτητές: Λότερμοζερ (Γερμανία), Τραβίτσκι (Πολωνία), Μάικιτς (Σλοβενία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 5 (1), Ουίλιαμς-Γκος 2, Ράιτ 7, Κέινααν 5 (1), Λαρεντζάκης 9 (3), Φαλ 12 (2), Παπανικολάου 6, Πίτερς 17 (2), Πετρούσεβ 8, ΜακΚίσικ 9 (3)

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Πιερίκ Πουπέ): Σκοτ 2, Λι 7 (1), Καουντί, Λοβέρν 10 (1), Λουβαβού-Καμπαρό 14, Τζάκσον 5 (1), Ντε Κολό 10 (1), Γιουσούφα Φαλ 10, Εντιαγέ 3 (1), Γιάκοβ 3

 

  22 March, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα