Euroleague: Ανεπανάληπτη αυτοκτονία του Ολυμπιακού στο Κάουνας

  23 January, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Euroleague: Ανεπανάληπτη αυτοκτονία του Ολυμπιακού στο Κάουνας

Χάρισε τη νίκη και την… 8αδα στη Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός. Προηγήθηκε 72-79 στο 38.30 και κατάφερε να χάσει με 81-79 με απανωτά δώρα στους Λιθουανούς

Ο Ολυμπιακός έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του στο Κάουνας, χάνοντας ένα δικό του παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση απέναντι στη Ζαλγκίρις, καθώς αν και προηγήθηκε με 7 πόντους 90′ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (72-79), κατάφερε να ηττηθεί με συνεχόμενα δικά του λάθη με 81-79.

«Καυτός» Σλούκας, ακόμα πιο «καυτοί» οι Λιθουανοί

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, ήταν πολύ άστοχος και είχε 1/6 σουτ εντός πεδιάς στα πρώτα 4 λεπτά, χάρη σε τρίποντο του Σλούκα. Η Ζαλγκίρις από την πλευρά της με ένα 8-0 σερί έκανε το 2-3, 10-3, όμως οι ερυθρόλευκοι με τον Σλούκα και τον Χάρισον να πετυχαίνουν από 6 πόντους έφεραν το ματς στον πόντο (13-12).

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις του ιού – Ολα τα νέα δεδομένα

Στα τελευταία τρία λεπτά της περιόδου, Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις δεν είχαν καλές επιθέσεις. Όμως οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν την κακή άμυνα των ερυθρόλευκων και ξέφυγαν με +7 (24-17), με τον Μάρτιν και τον Τζένκινς να βρίσκουν σκορ για τον Ολυμπιακό. Στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού ο Λεκαβίτσιους έκανε φάουλ για τρεις βολές στον Σλούκα, ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε, όμως ο Λιθουανός τρέχοντας μέσα σε τρία δεύτερα το γήπεδο σκόραρε για το 26-20 της πρώτης περιόδου, με τον Έλληνα γκαρντ να έχει ήδη 9 πόντους.

 Βεζένκοφ και άμυνα ισορρόπησαν το παιχνίδι

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ τον Σπανούλη μαζί με τον Σλούκα και ο Ολυμπιακός λειτούργησε λίγο καλύτερα στην επίθεση. Η μπάλα κυκλοφόρησε καλύτερα και με τον Σλούκα να σκοράρει και πάλι με τρίποντο, όμως τους Λιθουανούς να απαντάνε με τον Γιοκομπάιτις και δυο καλάθια του Ρούμπιτ και να κάνουν το 33-25.

Όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με συνεχόμενους πόντους από τον Βεζένκοφ και δυο βολές του ΜακΚίσικ έκανε το 33-25 του 13′, 36-35 με πολύ καλές επιθέσεις και κυρίως πιο δυναμική άμυνα. Ο Βεζένκοφ έδωσε άλλον αέρα στον Ολυμπιακό στη δεύτερη περίοδο και στις δυο πλευρές του παρκέ, ενώ ο Σπανούλης μοίρασε πολύ καλά το παιχνίδι. Μάλιστα ο Ολυμπιακός μετά το ξεκίνημα και με συνεχόμενες καλές άμυνες πέρασε μπροστά με 38-41 με τρίποντο φάουλ του Σπανούλη. Οι Λιθουανοί όμως απάντησαν με τον Χέις και τον Μιλάκνις και έκαναν το 45-43 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία τρεις φορές να περάσουν μπροστά πριν το ημίχρονο, όμως πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 45-44 υπέρ της Ζαλγκίρις.

Τον κράτησε ο Πρίντεζης, τον… πλήγωσε ο Λοβέρν

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δεν βρήκε ρυθμό, αν και ο Πρίντεζης τον κράτησε στο παιχνίδι με τρία σερί καλάθια στην επίθεση. Η άμυνα του δεν ήταν το ίδιο καλή με το δεύτερο δεκάλεπτο και το πλήρωσε και μέσα στη ρακέτα με τον Λοβέρν να κάνει θραύση, αλλά και από την περιφέρεια με τον Μιλάκνις να σκοράρει για τρεις. Το ματς πήγαινε από ισοπαλία σε ισοπαλία μέχρι να σκοράρει ο Λιθουανός φόργουορντ και να κάνει το 57-52 5 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι δυο άμυνες έσφιξαν στην τρίτη περίοδο, όμως ο Ολυμπιακός πληγώθηκε από τον Λοβέρν που έφτασε τους 15 πόντους με συνεχόμενα καλάθια μετά από επιθετικά ριμπάουντ. Ο Σλούκας απάντησε με ένα τρίποντο φάουλ κάνοντας το 61-58 και εν συνεχεία παρότι οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καλές άμυνες δεν μπόρεσαν να περάσουν μπροστά, πηγαίνοντας στην τελευταία περίοδο στο -3 με καλάθι του Πρίντεζη (63-60), που έβαλε 8 πόντους στην τρίτη περίοδο.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με ένα 4-0 από τη Ζαλγκίρις που έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στον Ολυμπιακό, με το σκορ να πηγαίνει στο 67-60. Όμως οι καλές άμυνες και κυρίως οι οργανωμένες επιθέσεις έφεραν το ματς στα ίσια (67-67) με τρίποντο του Πρίντεζη και καλάθια τον ΜακΚίσικ και Μάρτιν.

Στη συνέχεια και μετά το 67-67 οι δυο ομάδες είχαν αρκετές άστοχες προσπάθειες, με τη Ζαλγκίρις να σκοράρει περίπου 1,5 λεπτό μετά με τρίποντο του Γκριγκόνις, αλλά τον Βεζένκοφ να απαντάει με ένα τρίποντο-μαχαιριά στη λήξη του χρόνου περίπου πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ματς για το 70-70. Εκεί ήρθε η ώρα του Σπανούλη που με τρίποντο με το που μπήκε έκανε το 70-73 στα 4.20 για το τέλος. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και ο υπαρχηγός, Γιώργος Πρίντεζης με νέο τρίποντο έκαναν το 70-76. Ο Λοβέρν απάντησε, όμως ο Σπανούλης έκανε το 72-79 με νέο τρίποντο και έκτοτε σαν έσβησαν τα φώτα.

Η Ζαλγκίρις με ένα σερί 9-0 στα τελευταία δυο λεπτά, υπό την ανοχή και τα ολέθρια λάθη των Πειραιωτών κατάφερε να κλέψει ένα ματς που ήταν του Ολυμπιακού για 39.58 δευτερόλεπτα. Σλούκας, ΜακΚίσικ, Ζαν Σαρλ έχασαν μοναδικές ευκαιρίες και το τελικό 81-79 το έκανε ο Γουόκαπ στο τελευταίο δεύτερο του ματς μετά από κλέψιμο πάνω στον Σλούκα, με τη νίκη αυτή να δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους Λιθουανούς έναντι του Ολυμπιακού.

 

  23 January, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα