Eurobasket 2022: Καλή κλήρωση για την Εθνική Ομάδα-Οι αντίπαλοι

  29 April, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Eurobasket 2022: Καλή κλήρωση για την Εθνική Ομάδα-Οι αντίπαλοι

Στα μέτρα της Εθνικής μπάσκετ ήταν η κλήρωση των ομίλων του Eurobasket 2022. Η Γαλανόλευκη κληρώθηκε στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης με αντιπάλους την Ιταλία, την Κροατία, την Εσθονία, την Ουκρανία και τη Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για έναν όμιλο που δίνει το δικαίωμα στην Εθνική για να ελπίζει ακόμη και για την πρώτη θέση.

Από εκεί και πέρα, ο δεύτερος όμιλος της διοργάνωσης αναμένεται να είναι... καυτός. Γερμανία, Λιθουανία, Σλοβενία, Γαλλία, Βοσνία και Ουγγαρία κληρώθηκαν να αναμετρηθούν, με τις «μάχες» ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες να αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Από κάθε όμιλο θα προκριθούν τέσσερις ομάδες, οι οποίες θα σχηματίσουν τη φάση των 16. Εν συνεχεία, θα υπάρξουν αγώνες νοκ άουτ, με την τελική φάση του Eurobasket να διεξάγεται στο Βερολίνο. Παρόντες στην κλήρωση ήταν θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως ο Ντιρκ Νοβίτσκι (πρεσβευτής της FIBA για το Ευρωμπάσκετ 2022), ο Ρομπέρτο Μπρουναμόντι και ο Βίκτορ Σανικίτζε.

Το Ευρωμπάσκετ 2022 θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες: την Τσεχία, τη Γεωργία, την Ιταλία και τη Γερμανία από την 1η ως τις 18 Σεπτεμβρίου. Οι τέσσερις όμιλοι θα γίνουν αντίστοιχα στην Πράγα, την Τιφλίδα, το Μιλάνο και την Κολωνία, ενώ η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Κολωνία.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Οι όμιλοι του Eurobasket 2022

Α' Όμιλος

Γεωργία
Τουρκία 
Ισπανία
Ρωσία
Βέλγιο
Βουλγαρία

Β' Όμιλος

Γερμανία
Λιθουανία
Γαλλία
Σλοβενία
Ουγγαρία
Βοσνία

Γ' Όμιλος

Ιταλία
Εσθονία
Ελλάδα 
Κροατία
Ουκρανία
Μεγάλη Βρετανία

Δ' Όμιλος

Τσεχία
Πολωνία
Σερβία
Φινλανδία 
Ισραήλ
Ολλανδία

 

  29 April, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα