Ευλογιά Αιγοπροβάτων : Σύσκεψη με...φόντο το Lockdown

  05 October, 2025 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ευλογιά Αιγοπροβάτων : Σύσκεψη με...φόντο το Lockdown

Στο θέμα του lockdown για τα αιγοπρόβατα, λόγω της ευλογιάς, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας σε πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή πανελλαδικής εμβέλειας.  

«Το θέμα του lockdown για τα αιγοπρόβατα, λόγω της ευλογιάς, είναι ανοιχτό και επί τάπητος. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το αποφύγουμε. Το θέμα θα συζητηθεί σε σύσκεψη που θα γίνει αύριο», δήλωσε ο κ. Κέλλας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής (5/10) ο κ. Κέλλας εξήγησε ότι πιθανό lockdown περιλαμβάνει «ακραία απαγόρευση μετακινήσεων (ζώων), απαγόρευση ζωοτροφών ή και γάλακτος». Διευκρίνισε ότι εάν επιβληθεί, δεν θα μπορεί να είναι διάρκειας μικρότερης των 15 ημερών, προσθέτοντας ωστόσο ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφευχθεί. 

Ανέφερε, επίσης, ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ξεκινήσει η καταβολή των επιδοτήσεων, που έχουν καθυστερήσει λόγω του ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως είπε, θα πληρωθούν σε πρώτη φάση οι κτηνοτρόφοι για τις ζωοτροφές.

Σχετικά με τα μηνύματα που έλαβαν πρόσφατα κάποιοι αγρότες στη Θεσσαλία να επιστρέψουν χρήματα που έλαβαν, ο κ. Κέλλας εξήγησε ότι όταν συνέβη η θεομηνία Daniel, δόθηκαν κάποιες προκαταβολές κατά δήλωση των ίδιων των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Μετά την ολοκλήρωση ωστόσο των εξατομικευμένων ελέγχων διαπιστώθηκε ότι οι σε λίγες περιπτώσεις, 2.600 επί συνόλου 38.000, οι προκαταβολές που έλαβαν ήταν μεγαλύτερες από αυτές που δικαιούνταν. 

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  05 October, 2025 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα