Εύκολο σουφλέ πατάτας
Για αυτούς που δεν θέλουν κρέμα γάλακτος
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
800 γρ. πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
120 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
4 μέτρια αυγά
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. γάλα
1,5 κτγ. αλάτι
80 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
1 κτγ. μπέικεν πάουντερ
λίγο πιπέρι
100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τις πατάτες για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο νερό.
Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το μπέηκον και τηγανίζουμε για 3 έως 5 λεπτά.
Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το αλεύρι, το αλάτι, το μπέηκιν πάουντερ, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί γκούντα, το μίγμα από το τηγάνι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί 20Χ30 εκατοστών με ελαιόλαδο και στρώνουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε το μισό από το μίγμα επάνω από τις πατάτες και το στρώνουμε.
Συνεχίζουμε δημιουργώντας άλλη μία στρώση με πατάτες και το υπόλοιπο μίγμα.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 έως 30 λεπτά στον αέρα.
Μετά το ψήσιμο, πασπαλίζουμε με τυρί μοτσαρέλα και ψήνουμε για ακόμη 2 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Δείτε επίσης
- Aντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της κτηματογράφησης
- Euroleague: Ήττα στο Κάουνας για τον νωθρό ΠΑΟ (HL)
- Προβληματισμός για τις λαϊκές αγορές μόνο για παραγωγούς – Γιατί διαφωνούν εκπρόσωποι του κλάδου
- Σουπερ Μαρκετ: Από 5% μέχρι 24% μειώθηκαν οι τιμές σε 523 προϊόντα
- Ελαιόλαδο: Τα τελευταια δεδομένα για τις τιμές σε Κρήτη, Μεσσηνία και Λακωνία