Εύκολη και ελαφριά κρέμα με μπισκότα και καραμελωμένο ζαχαρούχο

“Helena’s Greek cooking”  06 September, 2021 ΑΡΘΡΑ
Εύκολη και ελαφριά κρέμα με μπισκότα και καραμελωμένο ζαχαρούχο

Υλικά για την κρέμα:
1 κιλό γάλα light
5 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική Στεβιας
1 βανίλια
130 γρ. Κορν φλαουρ

Όλα μαζί σε κατσαρόλα μέχρι να γίνουν κρέμα.

1 συσκευασία Digestive χωρίς ζάχαρη
1 κουτί κονσέρβας σαντιγί συμπυκνωμένη Γιώτης η Morfat
1 κονσερβα ζαχαρουχο καραμελωμένο η κανονικό
1 κονσέρβα κεράσι για cheescake η κόκκινη μαρμελάδα (προαιρετικά)
3-5 μπισκότα Oreo χωρίς ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφου κάνουμε την κρέμα, στρώνουμε μια σειρά μπισκότα σε πυρεξ και την απλώνουμε όλη πάνω στα μπισκότα.
Βάζουμε άλλη μια σειρά μπισκότα πάνω στην κρέμα αυτή τη φορά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Χτυπάμε την σαντιγί μαζί με το καραμελωμένο ζαχαρουχο να αφρατέψει.
Απλώνουμε πάνω στην κρύα κρέμα.

Σπάμε τα oreo και τα σκόρπαμε πάνω στην σαντιγί. Ρίχνουμε και μερικές κουταλιές από το φρούτο η την μαρμελάδα.
Με ένα ξυλάκι κάνουμε σχέδια.

Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να το σερβίρουμε.

 

“Helena’s Greek cooking”  06 September, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα