Εύκολη και ελαφριά κρέμα με μπισκότα και καραμελωμένο ζαχαρούχο
Υλικά για την κρέμα:
1 κιλό γάλα light
5 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική Στεβιας
1 βανίλια
130 γρ. Κορν φλαουρ
Όλα μαζί σε κατσαρόλα μέχρι να γίνουν κρέμα.
1 συσκευασία Digestive χωρίς ζάχαρη
1 κουτί κονσέρβας σαντιγί συμπυκνωμένη Γιώτης η Morfat
1 κονσερβα ζαχαρουχο καραμελωμένο η κανονικό
1 κονσέρβα κεράσι για cheescake η κόκκινη μαρμελάδα (προαιρετικά)
3-5 μπισκότα Oreo χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφου κάνουμε την κρέμα, στρώνουμε μια σειρά μπισκότα σε πυρεξ και την απλώνουμε όλη πάνω στα μπισκότα.
Βάζουμε άλλη μια σειρά μπισκότα πάνω στην κρέμα αυτή τη φορά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε την σαντιγί μαζί με το καραμελωμένο ζαχαρουχο να αφρατέψει.
Απλώνουμε πάνω στην κρύα κρέμα.
Σπάμε τα oreo και τα σκόρπαμε πάνω στην σαντιγί. Ρίχνουμε και μερικές κουταλιές από το φρούτο η την μαρμελάδα.
Με ένα ξυλάκι κάνουμε σχέδια.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να το σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Oι πληρωμές της εβδομάδας
- Kαιρός: “Λευκά Χριστούγεννα” προ των πυλών
- Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε κάνουν πρεμιέρα και πόσο θα διαρκέσουν
- Τροχαία ατυχήματα: Μια κορυφή για την Κρήτη που...προβληματίζει
- Λέκκας για τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη: «Δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει»
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο