Εθνική Ομάδα:Πληροφορίες για θετικό δείγμα Έλληνα διεθνούς σε έλεγχο ντόπινγκ

  17 April, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Εθνική Ομάδα:Πληροφορίες για θετικό δείγμα Έλληνα διεθνούς σε έλεγχο ντόπινγκ

Σοκ στην εθνική ομάδα, μετά τις πληροφορίες ότι Έλληνας ποδοσφαιριστής φέρεται -σύμφωνα με δημοσίευμα- να βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «dikisports», φέρεται να βρέθηκε θετικό δείγμα Έλληνα διεθνούς ποδοσφαιριστή που περιλαμβανόταν στην αποστολή στο ματς των playoffs του Euro 2024 με τη Γεωργία στην Τιφλίδα.

Όπως τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, «το όνομα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, ενώ θα δημοσιοποιηθεί μόνο αν και εφ' όσον το δεύτερο δείγμα είναι θετικό. Σε κάθε περίπτωση η Εθνική Ελλάδος δεν αντιμετωπίζει οποιαδήποτε κύρωση, παρά μόνον ο παίκτης».

Ο ιστότοπος που δημοσίευσε την είδηση αναφέρει ότι η πληροφορία του «επιβεβαιώνεται από το International Testing Agency που εδρεύει στη Λωζάνη».

«Δεν έχει ενημερωθεί η ΕΠΟ»
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ντόπινγκ.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες του ίδιου μέσου αναφέρουν πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση στην Ομοσπονδία για θετικό δείγμα, κι αυτό ενώ δέκα παίκτες της εθνικής ομάδας πέρασαν από αντιντόπινγκ κοντρόλ πριν από τον ημιτελικό αγώνα μπαράζ με το Καζακστάν. Επιπλέον, ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές πέρασαν από έλεγχο μετά το παιχνίδι με τους Καζάκους και άλλοι δύο μετά τον τελικό με τη Γεωργία.

Λίγο μετά, με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ ανέφερε ότι «σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, γνωστοποιείται ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία σχετική ενημέρωση».

Ποια είναι η συνήθης πρακτική για θετικά δείγματα
Σε αυτό το σημείο, σημειώνεται ότι η συνήθης πρακτική σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή είναι να ειδοποιούνται η εθνική του ομάδα, ο ίδιος ο παίκτης, αλλά και ο σύλλογος στον οποίο αγωνίζεται.

Παράλληλα, λόγω της σημερινής πανελλαδικής απεργίας, δημιουργήθηκε μια αναστάτωση στην ΕΠΟ, καθώς έλειπαν οι υπεύθυνοι από το Πάρκο Γουδή, σύμφωνα με το SDNA.

«Δήλωσε άγνοια η UEFA»
Λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι, ωστόσο, οι αρμόδιοι για την αλληλογραφία και το πρωτόκολλο είδαν ότι δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση από κανέναν διεθνή οργανισμό ή την UEFA για οποιοδήποτε θέμα. Υπήρξε και επικοινωνία με την UEFA, που επίσης δήλωσε άγνοια.

 

  17 April, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα