Εστίαση: Πότε ανοίγει η πλατφορμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων

  10 May, 2021 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Εστίαση: Πότε ανοίγει η πλατφορμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων

Νέες διευκρινίσεις για το πότε και το πώς θα λειτουργήσει η πλατφόρμα της στήριξης για την εστίαση έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο ότι δεν πήραν οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης ακόμα προμήθειες για το άνοιγμα τους είπε τα εξής "περιμένω αυτή τη στιγμή, να έρθει το ΟΚ από τις Βρυξέλλες. Έχουμε έτοιμη την πλατφόρμα , είμαστε πανέτοιμοι".
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι "μόλις έρθει το "ΟΚ" από τις Βρυξέλλες -μέσα σε αυτήν την εβδομάδα θα έχει έρθει - θα ανοίξει αυτομάτως η πλατφόρμα. Θα πηγαίνουν να κάνουν την αίτηση τους οι επιχειρηματίες με υπεύθυνη δήλωση του λογιστή ότιέχουν μείωση τζίρου άνω του 30% μεταξύ 2019 και 2020. Θα καταχωρείται η αίτησή τους στο σύστημα, θα τους βγάζει στην οθόνη πόσα λεφτά δικαιούνται, άρα θα ξέρει πόσα θα πάρει ο καθένας. Εκτιμώ ότι περίπου σε 4 εβδομάδες από την αίτηση, θα γίνει και η εκταμίευση. Θα λαμβάνουν το 7% του τζίρου τους το 2019 οι δικαιούχοι δηλαδή όσοι έχουν μείωση τζίρου έως 30% και πάνω, θα παίρνουν το 7% του τζίρου τους αυτομάτως.Και θα έχουν την υποχρέωση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να έχουν καταθέσει στην πλατφόρμα τα τιμολόγια αγοράς των υλικών για την λειτουργία του εστιατορίου. Αυτή είναι η υποχρέωση τους και τελείωσε. Άρα μέσα σε αυτήν την εβδομάδα ξεκινάει η πλατφόρμα μπορεί και σήμερα αλλά εξαρτάται από το πότε θα έρθει το email από τις Βρυξέλλες".
Για τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης
Μεταξύ άλλων μίλησε και για τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης που είναι κλεισμένοι μόνο με νάιλον και λογίζονται ως χώροι. Όπως είπε " Ό,τι είναι έξω από το κεντρικό κτίριο, από την κεντρική οικοδομή , αυτό μπορεί να λειτουργεί .Γατί ακόμα και εάν έχει νάιλον πάνω, μπροστά είναι ανοιχτό .Εάν είναι νάιλον μπορούν να το τραβήξουν και να το ανοίξουν".

 

  10 May, 2021 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα