
Η νέα μελέτη δείχνει ότι πλούσια σε σελήνιο συστατικά μπορούν να εμποδίσουν φλεγμονές και το οξειδωτικό στρες και προτείνει τη δυνατότητα μιας νέας διαιτητικής στρατηγικής για ασθενείς με Αλτσχάιμερ.
Τι έδειξε η μελέτη για το Αλτσχάιμερ
Το Αλτσxάιμερ είναι μια νευρολογική νόσος που χαρακτηρίζεται από απώλεια μνήμης και μείωση της μαθησιακής ικανότητας και μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα ενός προσώπου να εκτελεί καθημερινές δραστηριότητες και να επιδεινώσει την ποιότητα ζωής του. Στη μελέτη του Αλτσχάιμερ και τα τρόφιμα υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για συστατικά πλούσια σε σελήνιο.
Μια κοινή ομάδα έρευνας με ερευνητές από το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Γκουανγκντόνγκ και άλλους θεσμούς προτείνει τον εν δυνάμει παρεμβατικό μηχανισμό συστατικών πλούσιων σε σελήνιο για τη βελτίωση των ασθενών με Αλτσχάιμερ. Συστατικά πλούσια σε σελήνιο υπάρχουν σε πολλά φυτά και μικροοργανισμούς, όπως τα σταυρανθή λαχανικά, η μαγιά και τα μανιτάρια.
Η μελέτη έδειξε επίσης πως η ενζυμική υδρόλυση και η φυσική επεξεργασία, όπως η επεξεργασία με θερμότητα, υψηλή πίεση και μικροκύματα, είναι οι κύριες τεχνικές για την τροποποίηση των ιδιοτήτων του διαιτητικού σελήνιου. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Critical Reviews in Food Science and Nutrition.
Δείτε επίσης
- Το μυκόπλασμα της πνευμονίας - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα
- Διατροφή: Με τι να την εμπλουτίσετε για ισχυρό εγκέφαλο
- Κορονοϊός: Τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας απο τον ΕΟΔΥ
- Ο Μαγιορκίνης εξηγεί τι ακριβώς είναι η «λευκή πνευμονία» -Γιατί επηρεάζει τα παιδιά
- Παιδική Πνευμονία: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα
Σχετικά άρθρα
- «Πονοκέφαλος» οι εργασιακές συνθήκες: Ξεκινά έρευνα στα ξενοδοχεία της Κρήτης
- Οφέλη της μεσογειακής διατροφής και στα κύτταρα; Τι αποκαλύπτει νέα επιστημονική έρευνα
- Νέα έρευνα: Αυτές είναι οι κορυφαίες ειδικότητες στην αγορά εργασίας του αύριο
- Υγιεινή διατροφή: Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου
- Έρευνα Κάπα Research: Η μεγάλη ανατροπή των νέων -Ψηφίζουν ΝΔ, θέλουν Μητσοτάκη, υπέρ ΕΕ και ΝΑΤΟ