Όλα έτοιμα για τον 21ο Μινωικό Άθλο

  01 December, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Όλα έτοιμα για τον 21ο Μινωικό Άθλο

Για την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένος ο 21ος Μινωϊκός Άθλος της φετινής σεζόν, με τους ενδιαφερόμενους δρομείς να καλούνται να καλύψουν τα 70 χιλιόμετρα της διαδρομής που ενώνει τα παλάτια σε Φαιστό και Κνωσό. Παράλληλα, το πρόγραμμα αγώνων περιλαμβάνει ποδηλατοδρομία 140 χιλιομέτρων χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα. 

«Η διαδρομή Φαιστός - Κνωσός που ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια είναι ο ένας και μοναδικός αγώνας υπεραπόστασης που γίνεται στο νησί μας! Μία ιστορική διαδρομή που μας φέρνει χιλιάδες χρόνια πίσω. Να σημειωθεί πως τέτοιες μεγάλες αποστάσεις έτρεχαν μόνο οι αθλητές ημεροδρόμοι, μεταφέροντας σημαντικές ειδήσεις και γεγονότα. Αθλητές ημεροδρόμοι στην Κνωσό ήταν οι Εργοτέλης και Σωτάδης, οι οποίοι στέφθηκαν Ολυμπιονίκες».  

Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της : Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαικού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ). 

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται όλα αυτά τα χρόνια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεγαλόνησος.

Υποστηρίζεται από τους Δήμους: Φαιστού-Γόρτυνας-Ηρακλείου Υποστηρίζεται από την την Ελληνική Αστυνομία του τμήματος Σαμαρειτών Μεσαράς, της Ομάδας διάσωσης Φίλιος Ζεύς & το ΕΚΑΒ από τις Κοινότητες & πολιτιστικούς Συλλόγους: Καμηλαρίου- Μοιρών- Αγίων Δέκα-Αγίας Βαρβάρας- Βενεράτου-Δαφνών- Κνωσού

Ο αγώνας των 70km έχει εκκίνηση τις Αρχαιότητες Φαιστού και οι αθλητές θα ακολουθήσουν την διαδρομή στον Επαρχιακό όπως: Μοίρες-Καπαριανά-Άγιοι Δέκα- από τον παλιό δρόμο προς Αγία Βαρβάρα-στρίβουμε δεξιά προς Άγιο Θωμά- (έξω από την Αγία Βαρβάρα) Αυγενική-Βενεράτο-Δαφνές- Επαρχιακός δρόμος Μοιρών-Ηρακλείου- Γιόφυρος-62 Μαρτύρων-Χανιόπορτα- Πλαστήρα-Όαση Λ.Κνωσού-τερματισμός έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού. 
                                                      Ώρα εκκίνησης: 08:00 από τις Αρχαιότητες της Φαιστού. 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μπορείτε να δηλώνετε την συμμετοχή σας με email στο [email protected] έως την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.

Τερματισμός σε τρέξιμο-ποδήλατο: στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ 70km: 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΦΑΙΣΤΟ: Η αναχώρηση των αθλητών για την Φαιστό θα γίνει το πρωί της Κυριακής και ώρα 06:00 δωρεάν με λεωφορείο του  από την πλατεία 18 Άγγλων κοντά στο ξενοδοχείο Κρόνος (είσοδος Κούλε) παραλιακή Λεωφόρος.                                                   

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
08:00 Εκκίνηση Μινωικού άθλου 70km. από τον Αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.

ΟΡΙΟ ΜΙΝΩΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ: 9 ώρες με όριο αποκλεισμού στον μαραθώνιο 6 ώρες.                           

ΠΑΣΤΑ ΠΑΡΤΙ: την παραμονή του αγώνα Σάββατο 1 /12 και ώρα 16:00 θα γίνει στο εστιατόριο Bar-Ρακι με δωρεάν συμμετοχή μόνο για τους αθλητές του Μινωικού Άθλου εκτός Ηρακλείου.                                                                                                                                                   

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 70km ανέρχεται στα 50 ευρώ. Για απλή συμμετοχή (τμήμα της διαδρομής 10 ευρώ).

ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες θα δοθεί κύπελλο μετάλλιο και σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές και ποδηλάτες αναμνηστικό μετάλλιο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΦΑΙΣΤΟ: Η αναχώρηση των αθλητών για την Φαιστό θα γίνει το πρωί της Κυριακής και ώρα 06:00 δωρεάν με λεωφορείο του από την πλατεία 18 Άγγλων κοντά στο ξενοδοχείο Κρόνος (είσοδος Κούλε) παραλιακή Λεωφόρος.

ΩΡΑ ΑΠΟΝΟΜΩΝ 13:30 : Στο παλάτι της Κνωσού.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΓΩΝΑ 70 km: 

Σταθμοί ανεφοδιασμού για τον Μινωικό άθλο 70 km: στο 7ο χλμ. Μοίρες- 16ο Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας- 21χλμ. (που είναι και το πρώτο τσεκ αθλητών) - 26χλμ στην διακλάδωση προς Μούλια-32 χλμ Αγία Βαρβάρα- Διακλάδωση προς Αγ. Θωμά-42χλμ (τσεκ μαραθωνίου) περιοχή Σίβας-50 χλμ διασταύρωση προς Δαφνές -54 χλμ διασταύρωση προς Αθάνατους-Γιόφυρος- Χανιόπορτα (εθνικό στάδιο Ηρακλείου)- Όαση- Μπεντεβή.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΛΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

*Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. 

ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΛΟΙΑ για μετακίνηση αθλητών εκτός Κρήτης: έκπτωση στην μετακίνηση αθλητών-συνοδών εκτός Κρήτης; με ΑΝΕΚ 40% και Μινωικές 30%.

Το Ξενοδοχείο Κρόνος μας παρέχει όλα αυτά τα χρόνια καλές τιμές και είναι πολύ κοντά (100m) στον τόπο αναχώρησης για την Φαιστό (τηλ. επικοινωνίας: 2810-287395).

Όσοι αθλητές του Μινωικού Άθλου έχουν συνοδό η επιθυμούν να έχουν συνοδό από την οργανωτική μας επιτροπή σε όλη την διαδρομή πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στην οργανωτική επιτροπή.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία με τον επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου και υπεύθυνου των εκδηλώσεων. 

Σπυρίδων Καμπαξής - τηλ: 2810-344774-6972016000-6955547666.

Ταυτόχρονα με τον αγώνα θα γίνει προπονητική ποδηλατοβόλτα 140km με συνοδεία μελών της οργανωτικής μας επιτροπής στην διαδρομή Κνωσός-Φαιστός-Κνωσός  με ώρα εκκίνησης 07:00 από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. 

  ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ 140km ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

  ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: 06:15 στην Κνωσό (αρχαιότητες). 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 07:00 έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ: Ανεξάρτητο 

Για τους ποδηλάτες απαραίτητες προϋποθέσεις για την συμμετοχή τους είναι:  

Να έχουν κλείσει το 18ο έτος ηλικιακά. 

Το ποδήλατο να έχει περάσει από πρόσφατο τεχνικό έλεγχο, για την αποφυγή ανεπιθύμητων επιπλοκών. 

Να φέρουν μαζί τους: αναπληρωματική σαμπρέλα, τρόμπα, αντιανεμικό και *απαραίτητα κράνος, 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ  140km: Εκκίνηση από Κνωσό- Λεωφόροι_Κνωσού- Δημοκρατίας-Δικαιοσύνης-Καλοκαιρινού-62 Μαρτύρων Ηρακλείου-Μοιρών Αρχαιολογικός χώρος Φαιστού-επιστροφή- περιφερειακή οδός  -Μοιρών- Ηρακλείου -στην έξοδο από Αγ.Βαρβάρα προς Ηράκλειο στρίβουμε δεξιά προς Αγ.Θωμά -Αυγενική-Βενεράτο- Δαφνές- βγαίνουμε στον περιφερειακό Μοιρών -Ηρακλείου- Γιόφυρος -62 Μαρτύρων -Χανιόπορτα-Πλαστήρα-Όαση- Λ.Κνωσού-τερματισμός Κνωσός. 

ΠΡΟΣΟΧΗ!: Η συγκοινωνία των οχημάτων δεν θα διακοπεί και οι ποδηλάτες θα πρέπει να τηρούν για την δική τους ασφάλεια τον κώδικα οδικής συμπεριφοράς. Επίσης, στο κομμάτι από Γιόφυρο και μέχρι την Κνωσό θα πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί! Ποδηλάτης που δε θα τηρεί τα παραπάνω θα αποκλείεται από την οργανωτική επιτροπή από την διοργάνωση. 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 140km: Από την Κνωσό θα υπάρχει αυτοκίνητο συνοδείας που θα έχει νερό -ισοτονική-γλυκά-σταφίδες. Επίσης στην Φαιστό θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού με νερό -μπάρες-χυμούς- αναψυκτικά-ισοτονικα- και φαγώσιμα (παστίτσιο ) το ίδιο ισχύει και στην επιστροφή σας. Στην επιστροφή από Φαιστό και συγκεκριμένα  στις Μοίρες- Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας- στην Αλμυρή 26χλμ στην διακλάδωση προς Μούλια-Αγία Βαρβάρα- Διακλάδωση προς Αγ. Θωμά- περιοχή -Βενεράτο-Δαφνές -διασταύρωση προς Αθάνατους-Γιόφυρος- Χανιόπορτα (εθνικό στάδιο Ηρακλείου)- Όαση- Μπεντεβή τερματισμόσ (παστίτσιο σάντουιτσ κλπ.). 

ΕΠΑΘΛΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ: Με την παραλαβή του αριθμού του αγώνα, ο κάθε ποδηλάτης θα παραλαμβάνει το δίπλωμα συμμετοχής του και την αναμνηστική μπλούζα, ενώ στον τερματισμό του θα λαμβάνει και το μετάλλιο για την συμμετοχή του.

[ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΛΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ]

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:  

ΒΙΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

τηλ. επικοινωνίας: 6980975922 

e-mail: [email protected]

*Οι παραπάνω τιμές ισχύουν έως τις 5 Νοεμβρίου. Από τις 6 Νοεμβρίου έως και τις 15 Νοεμβρίου, οι τιμές θα κυμαίνονται στα 30€ για την Ποδηλατοδρομία, ενώ στα 60€ για το Τρέξιμο.  

*Οι ποδηλάτες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.  

*Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό σκοπό. 

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, 

ΚΑΜΠΑΞΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΒΙΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. 

Παρακαλείστε, όπως προχωρήσετε στην εγγραφή σας εδώ 

 

  01 December, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα