Έρχεται νέο εμβόλιο για τον κορονoϊό τον Οκτώβριο

  16 August, 2023 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Έρχεται νέο εμβόλιο για τον κορονoϊό τον Οκτώβριο

Σε συνέντευξη του, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε για τα κρούσματα του κοροναϊού, τα οποία βρίσκονται σε έξαρση, ενώ τόνισε για ακόμα μία φορά πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμα υπάρχει ο ιός.

Μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ, ανέφερε «Όταν μία νόσος ξεκινά να γίνεται ενδημική, να ζούμε δηλαδή με αυτήν, θα υπάρχουν περίοδοι που θα έχουμε εξάρσεις και υφέσεις. Είμαστε σε μια περίοδο έξαρσης αλλά σε αυτό δεν συμβάλλει μόνο μία μετάλλαξη. Πιο αντικειμενικά στοιχεία έχουμε από τις νοσηλείες σε ΜΕΘ, όσον αφορά τα κρούσματα».

Δεν θα υπάρξει αναμνηστική δόση – Νέο εμβόλιο από τον Οκτώβριο

Αναφορικά με τα εμβόλια, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως δεν θα υπάρξει αναμνηστική δόση. «Το εμβόλιο του κορονοϊού που θα έρθει τον Οκτώβρη είναι τροποποιημένο για να καλύψει τα τρέχοντα στελέχη.»

Ακόμη, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Είναι όπως τα εμβόλιο της γρίπης. Θα πρέπει να το κάνουν οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι. Και όσοι περισσότεροι το κάνουν τόσο το καλύτερο».

Γιατί οι γιατροί δεν επιλέγουν τα νησιά

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε πως πολλοί γιατροί δεν επιλέγουν να πάνε σε θέσεις στα νησιά διότι δεν βρίσκουν καταλύματα να μείνουν.

«Οι κάτοικοι των νησιών επιλέγουν να διαθέτουν τα καταλύματα για τουριστικούς λόγους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρεθεί σπίτι για τους υγειονομικούς. Άρα και οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να φροντίσουν να διαθέσουν καταλύματα και τους υγειονομικούς».

Δείτε το βίντεο

 

  16 August, 2023 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα