Έρχεται βαρύ φορολογικό πλήγμα στα αγροτικά εισοδήματα.

Φωτο: pressin.gr  10 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Έρχεται βαρύ φορολογικό πλήγμα στα αγροτικά εισοδήματα.

Δυσάρεστες εκπλήξεις έκρυβε η νέα πρόταση που κατέθεσαν οι “θεσμοί” για την τελική συμφωνία τους με την Ελληνική κυβέρνηση.

Τα προτεινόμενα μέτρα τους, χαρακτηρίστηκαν από την πλειοψηφία του τύπου σκληρά.

Μια από τις προτάσεις τους, η οποία δεν βρήκε τη δημοσιότητα που της αναλογούσε στα Αθηναϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι και η αύξηση της φορολογίας των αγροτών στο 26% από το 13% που ισχύει για πρώτη φορά φέτος.

Επί της ουσίας οι δανειστές ζητούν να τερματιστεί η διακριτική, όπως την χαρακτηρίζουν, μεταχείριση των αγροτών και να εξισωθούν με τους συντελεστές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Μαζί με την παραπάνω πρόταση, οι δανειστές ζητούν και την κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν.

Επίσης το τρίτο μέτρο που προτείνουν οι δανειστές και σχετίζεται με τους αγρότες, είναι η αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100% για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω προκαταβολή σήμερα είναι στο 27,5%.

Όλα τα παραπάνω, εάν τελικά εφαρμοστούν θα συρρικνώσουν δραματικά τα αγροτικά εισοδήματα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, για πρώτη φόρα φέτος οι αγρότες δεν θα φορολογηθούν με τεκμήριο εισοδήματος αλλά με βάση το κέρδος τους (έσοδα - έξοδα) .

Οι εκτιμήσεις του αγροτικού κόσμου για φέτος είναι ότι ο κάθε αγρότης θα πληρώσει κατά μέσο όρο 1.600 με 2.000 ευρώ, αδιαμφισβήτητα πρωτόγνωρα πόσα για την πλειονότητα των αγροτών.

 

Φωτο: pressin.gr  10 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα