Επτά νέες γεωτρήσεις στον Δήμο Γόρτυνας, την ώρα που το νερό στερεύει!

mesaralive.gr  29 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Επτά νέες γεωτρήσεις στον Δήμο Γόρτυνας, την ώρα που το νερό στερεύει!

«Καταιγισμός» διαγωνισμών στον Δήμο Γόρτυνας με στόχο οριστική επίλυση των προβλημάτων υδροδότησης. Ήδη έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες επτά διαγωνισμών για την ανάθεση αντίστοιχων έργων «ανόρυξης υδρευτικής γεώτρησης».

Συμφωνα με την ανακοίνωση οι συνοπτικοί διαγωνισμοί αφορούν τις εξής περιοχές του Δήμου:

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018: Οικισμός Λούρες

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018: Οικισμός Πλώρα

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018: Οικισμός Στέρνες

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018: Οικισμός  Βαλή

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018: Οικισμός Αγία Βαρβάρα

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018: Οικισμός Μεγάλη Βρύση

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018: Οικισμός Βαγιωνιά

Σχολιάζοντας τη διαδικασία των διαγωνισμών, ο δήμαρχος Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναράκης δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε οριστικά τα προβλήματα υδροδότησης για όλους τους πολίτες του Δήμου Γόρτυνας. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο οι δημότες μας να αντιμετωπίζουν προβλήματα υδροδότησης. Και γι’ αυτό έχουμε δεσμευτεί, οι συνεργάτες μου κι εγώ, ότι θα βρούμε λύσεις το συντομότερο δυνατόν. Όσες γεωτρήσεις και να χρειαστούν, θα τις ανοίξουμε…»

Βέβαια, με βάση τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας οι γεωτρήσεις δε λυνουν το ουσιαστικό πρόβλημα της εξάντλησης των αποθεμάτων του νερού! 

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρίνος Κριτσωτάκης, ο οποίος με δηλώσεις του στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μ. Αργυράκη, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την δραματική κατάσταση που επικρατεί, κυρίως στη λεκάνη της Μεσαράς, εξαιτίας της ανομβρίας…

Όπως είπε, μέσα σε τρία χρόνια, από το 2016 έως σήμερα, η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα, έπεσε στο Τυμπάκι συνολικά στα … 19 μέτρα και στις Μοίρες στα 22 μέτρα…
Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2016 η στάθμη έπεσε κατά 4,5 μέτρα… τον χειμώνα 2016-2017 ανέβηκε κατά 1,5 μέτρο όμως το καλοκαίρι του 2017 έπεσε κατά 5,5 μέτρα και φέτος σημειώθηκε κατακόρυφη πτώση που έφτασε τα …12,5 μέτρα!
Δηλαδή μέσα σε τρία χρόνια, από τα 71 μέτρα η στάθμη του υδροφορέα συνολικά έπεσε στα 52!

 

mesaralive.gr  29 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα