Επικεφαλής του Παγκρήτιου Συντονιστικού ο Γιώργος Ντισπυράκης

mesaralive.gr  13 February, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Επικεφαλής του Παγκρήτιου Συντονιστικού ο Γιώργος Ντισπυράκης

Για απόβαση στην Αθήνα ετοιμάζονται οι αγρότες της Κρήτης, οργανώνοντας μια μεγάλη κινητοποίηση η οποία στοχεύουν να πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα.

Επικεφαλής του Παγκρήτιου Συντονιστικού, είναι ο Πρόεδρος  του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Δήμου Φαιστού κ. Γιώργος Ντισπυράκης

Με απόφαση του Παγκρήτιου Συντονιστικού, το ραντεβού των αγροτών δίνεται στις 7 Μαρτίου 2017 στα λιμάνια της Κρήτης, ώστε στις 8 του Μάρτη να ξεκινήσει ο αγώνας στην Αθήνα. Οι αγρότες πάνε στην Αθήνα για να μείνουν μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά τους όπως απορρέει και από την πρόσκληση – ανακοίνωση του Παγκρήτιου Συντονιστικού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται

«Φίλε αγρότη, Ελληνικέ λαέ, έχοντας ως γνώμονα  τη νέα εποχή που ξεκινά, την εφαρμογή των επαχθών νομοθετημάτων «που αφορούν σε ασφαλιστικό και φορολογικό) και που συνεπάγεται την πλήρη διάλυση της παραγωγικής Τα αντιπαραγωγικά μέτρα με τις βαριές εισπρακτικές ρυθμίσεις που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται, χτυπούν την παραγωγική διαδικασία και εξοντώνουν τους παραγωγούς, τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις  μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις βγαίνουν εκτός παραγωγής καθώς δεσμεύεται το 60-80% των εισοδημάτων μας που καλούμαστε να καταβάλουμε για φόρους και εισφορές.

Όλο και περισσότεροι οδηγούνται στις ουρές για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Όλο και περισσότεροι δίνουν τέρμα στη ζωή τους, μη μπορώντας να ζουν με τσαλακωμένη αξιοπρέπεια. Είμαστε υπερήφανος λαός και αυτοί φρόντισαν με τα μέτρα τους να μας υποτάξουν να κατασπαράξουν πρώτα εμάς και να καρπωθούν έπειτα τη γη μας που με τόσο αγώνα και ιδρώτα καλλιεργούμε.

Οι περήφανοι γέροντές μας, που σήκωσαν πολλές φορές ανάστημα στους κατακτητές, που αψήφησαν το κρύο και την πείνα και πολέμησαν στα βουνά, σκύβουν πια το κεφάλι ντροπιασμένοι γιατί δεν μπορούν πλέον να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Αν αυτούς τους γέροντες , τους βοηθούσαν τα κουρασμένα τους πόδια και δεν πονούσαν τα ροζιασμένα χέρια τους θα οδηγούσαν αυτοί τώρα τον αγώνα που επιβάλλεται να κάνουμε.

Δεν επιτρέπεται πια να παρακολουθούμε αμέτοχοι τα γεγονότα από τους καναπέδες. Το χρωστάμε στους παλιούς, το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το κληροδοτούμε στα παιδιά μας. Αυτή η γενιά πρέπει να αγωνιστεί.

Ελάτε να γίνουμε μια γροθιά, να αγωνιστούμε και να εξαντλήσουμε όποια μορφή αγώνα κατά των μέτρων αυτών που είναι ενάντια στο σύνολο του Ελληνικού Λαού. Η μάχη πρέπει να δοθεί στην Αθήνα,   -στις  08/03/2017Αναχώρηση στις 7/03/2017 από τα λιμάνια της Κρήτης- εκεί που ζουν χιλιάδες απελπισμένοι που μπορούν να έρθουν μαζί μας, να αποκτήσει ο αγώνας μας καθολικό νόημα και σημασία. Να εκθέσουμε τα αιτήματά μας και να μην υποχωρήσουμε μέχρι να αποσυρθούν αυτά τα μέτρα. Αν ενωθούμε, αν επιμείνουμε, αν βάλουμε στόχο, θα νικήσουμε και η νίκη μας θα είναι νίκη ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.

Ηράκλειο 12-2-2017».

 

mesaralive.gr  13 February, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα