Επίδομα παιδιού 2024: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις-Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση

  26 February, 2024 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Επίδομα παιδιού 2024: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις-Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση

Σήμερα τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων του επιδόματος παιδιού, όπως ανακοίνωσαν από κοινού το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ. Η προθεσμία εκπνέει στις 11 Μαρτίου στις 6μμ και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet.

Σημειώνεται δε πως  στην αίτηση Α21 θα πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία:

τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,
η Τάξη και
ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό. Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ωστόσο η πλατφόρμα θα κλείσει προσωρινά στις 29 Μαρτίου 2024 στις 8 π.μ. προκειμένου να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου, του έτους 2024.

Επίδομα παιδιού: Ο υπολογισμός του ποσού

Το δικαιούμενο ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.
Επισημαίνεται ότι, μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι:

η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση – από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο
καθώς και η επάρκεια φοίτησης

Η πληρωμή 

Στις 29 Μαρτίου αναμένεται να καταβληθεί  η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού για το 2024  στους δικαιούχους που θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση. Ενώ στις 28 Μαρτίου 2024 το απόγευμα θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα του επιδόματος από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  26 February, 2024 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα