Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι τρεις ναυτικοί που ήταν όμηροι στο Τζιμπουτί

Έφτασαν πριν λίγο στην Ελλάδα οι τρεις εναπομείναντες Έλληνες ναυτικοί μετά από μήνες ομηρίας στο Τζιμπουτί της Αφρικής, ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο twitter.
«Η περιπέτεια και των υπολοίπων τριών Ελλήνων ναυτικών που παρέμεναν στο Τζιμπουτί έλαβε αίσιο τέλος. Χάρη στην άψογη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με το Υπουργείο Ναυτιλίας έφτασαν πριν λίγη ώρα στην Ελλάδα», σημειώνει ο κ. Δένδιας στη σχετική ανάρτηση. «Ευχαριστώ τον ομόλογό μου υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Τζιμπουτί για την ανταπόκρισή του στην προ δεκαπενθημέρου σχετική επιστολή μου, την Κυβέρνηση της χώρας καθώς και τις ευρωπαϊκές Αρχές στο Τζιμπουτί για τη συμβολή τους», προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών.
Οι τρεις Έλληνες ναυτικοί ήταν εγκλωβισμένοι από τις 4 Σεπτεμβρίου 2019 σε δύο ελληνόκτητα πλοία ανοιχτά του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών της πλοιοκτήτριας εταιρείας προς τις αρχές για λιμενικά τέλη και πετρέλαιο. Οι ναυτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα κυρίως προμήθειας φαγητού αλλά και φαρμάκων. Ο αριθμός των Ελλήνων ναυτικών ήταν συνολικά πέντε. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αφεθεί ελεύθεροι από τις αρχές του Τζιμπουτί ένας υποπλοίαρχος και ο μηχανικός ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Δείτε επίσης
- Δήμος Γόρτυνας: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
- Ο Δήμαρχος Φαιστού στο Gortys Forum 2025 – Διάλογος για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το μέλλον
- Φόλες στον Σίβα εντόπισαν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι
- Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Φαιστού
- A1 EΠΣΗ: Ισόπαλο το ντέρμπι στο Τυμπάκι-Τα αποτελέσματα