Έπαιρνε για τέσσερα χρόνια τη σύνταξη της νεκρής θείας της

Σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μία 63χρονη καθώς την έκρινε ένοχη για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας όταν η ίδια δεν είχε δηλώσει το θάνατο της θείας της και για διάστημα τεσσάρων ετών λάμβανε την σύνταξή της.
Η 63χρονη που το 2013, όταν πέθανε η θεία της ήταν κάτοικος Λάρισας, κάθισε στο εδώλιο, καθώς δεν είχε δηλώσει τον θάνατό της και από τη χρονιά εκείνη ως το 2016 έπαιρνε η ίδια τη σύνταξή της, επωφελούμενη συνολικά ποσό 13.500 €.
Στην απολογία της η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι είχε δηλώσει τον θάνατο της θείας της στο Ληξιαρχείο και δεν γνώριζε για ποιο λόγο δεν καταχωρήθηκε. Επίσης, αναφορικά με τη σύνταξη, τόνισε ότι δεν είχε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της θανούσας συγγενούς της και δεν πήρε τα χρήματα, για τα οποία κατηγορούνταν.
Τελικά το Δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και την καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών, με αναστολή και της έδωσε το δικαίωμα άσκησης έφεσης.
Δείτε επίσης
- Δήμος Φαιστού: Ενημερωτική εσπερίδα για τη λειψυδρία στη Μεσαρά
- Κόκκινος Πύργος:εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων έρευνας για την αξιοποίηση του νερού άρδευσης
- Δημος Γόρτυνας: Ενημέρωση σχετικά με το οδικό δίκτυο
- TAE Μεσαράς: έφοδος σε σπίτι στον Δ. Φαιστού- όπλα και κάναβη
- Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου-Δημοτικό Βώρων: εκδήλωση για την Ημέρα Περιβάλλοντος