Ενημερωτική εκδήλωση της Αναπτυξιακής Ηρακλείου σήμερα στις Μοίρες

  09 July, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Ενημερωτική εκδήλωση της Αναπτυξιακής Ηρακλείου σήμερα στις Μοίρες

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο- Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας (Μητροπόλεως 9, Μοίρες)

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας της Αναπτυξιακής Ηρακλείου με αφορμή τη χρηματοδότηση δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα έργων σε Ηράκλειο και Μεσαρα,θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελευταία, κατα σειρά, εκδήλωση στις Μοίρες προκειμένου να ενημερωθούν οι επενδυτές του Τ.Π. CLLD/LEADER Μεσαράς.

 

Πιό συγκεκριμένα στη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν απο τον περιφερειάρχη τα δημόσια και ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται για χρηματοδότηση και θα γίνει παρουσίαση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων.

Τέλος, οι επενδυτές θα ενημερωθούν από στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου για τα βήματα μετά την ένταξη των έργων, ενώ για τον ρόλο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και της Διαχειριστικής Αρχής θα μιλήσουν το Στέλεχος Μονάδας Τοπικής Ανάπτυξης ΕΥΕ ΠΑΑ κ. Μαρία Χαχαριδάκη και ο προϊστάμενος της Μονάδας Α’ Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΠ) Κρήτης κ. Ιωάννης Μπαλαντινάκης.

Να σημειωθεί,τέλος, ότι με υπερδιπλάσιο ποσό από το αρχικά εγκεκριμένο προχωρά η Αναπτυξιακή Ηρακλείου στην υλοποίηση των εγκεκριμένων προτάσεων 134 δημοσίων και ιδιωτικών έργων, στο πλαίσιο των Τοπικών Προγραμμάτων CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου και Μεσαράς.

Τα αποτελέσματα ένταξης ιδιωτικών έργων σε Ηράκλειο και Μεσαρά και δημόσιων έργων σε Μεσαρά οριστικοποιήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων, την έγκριση ποσού υπερδέσμευσης και τις αποφάσεις των αρμόδιων Επιτροπών Διαχείρισης Προγράμματος των Τοπικών Προγραμμάτων CLLD/LEADER.

Σύμφωνα μ’ αυτά, στα Τοπικά Προγράμματα Ν.Ηρακλείου και Μεσαράς εντάχθηκαν 53 έργα δημόσιου χαρακτήρα (40 στο Ηράκλειο και 13 στη Μεσαρά) με χρηματοδότηση περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα, τα έργα ιδιωτικού χαρακτήρα ανήλθαν στα 81 (63 Ηράκλειο και 18 Μεσαρά) με δημόσια δαπάνη περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ.

Σημαντικές παρεμβάσεις στο Τυμπάκι

Είκοσι δύο έργα δημόσιου χαρακτήρα με συνολική χρηματοδότηση 4.284.421,81 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα υλοποιηθούν στην περιοχή του Τυμπακίου, στο πλαίσιο των Τοπικών Προγραμμάτων CLLD/LEADER Μεσαράς και Νομού Ηρακλείου της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Με την υλοποίηση των προγραμμάτων αναμένεται να δοθεί νέα πνοή στην περιοχή και ν’ αλλάξει σημαντικά η εικόνα της, καθώς περιλαμβάνονται και αρκετά έργα ανάπλασης. Ανάμεσά τους είναι η ανάπλαση της πλατείας Αγίου Τίτου, έργο που υποβλήθηκε από τον Δήμο Φαιστού και η ανάδειξη και αλλαγή χρήσης της φάμπρικας «Μάμαλου» σε εκθεσιακό χώρο και πολιτιστικών εκδηλώσεων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  09 July, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα