Ενημέρωση για το Κτηματολόγιο στη Μεσαρα

mesaralive.gr  03 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ενημέρωση για το Κτηματολόγιο στη Μεσαρα

Ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσαν οι Δήμοι για την υποβολή δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου

Τόσο στη Γόρτυνα, όσο και στις Μοίρες είχαμε εκδηλώσεις στις οποίες μετείχε πολύς κόσμος. Είναι ένα θέμα αλλωστε που αφορά πολύ κόσμο.

 Και ολα αυτά τη στιγμη που η διαδικασία για τις δηλωσεις στο Κτηματολόγιο για όλους τους Δήμους της Μεσαρας θα ξεκινήσει.
Σύμφωνα με τον κ. Σωκράτη Φάμελλο, αναπληρτωη Υπουργό Περιβάλλοντος άμεσος στόχος είναι η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου. Ένα εργαλείο που θα λύσει πάρα πολλά ζητήματα, με βασικό αυτό των αυθαιρέτων και των οικιστικών πυκνώσεων. Σε επίπεδο Κρήτης συνολικά 7 Δήμοι έχουν δηλώσει περιοχές με πρόβλημα, ενώ τα στρέμματα με οικιστικές πυκνώσεις στο νησί, αγγίζουν τα 8000 στρέμματα γης.

Παράλληλα δημιουργούνται περιφερειακά Παρατηρητήρια Δόμησης, τα οποία με δορυφορικά δεδομένα θα μπορούν να αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το θέμα των αυθαιρέτων, για τα οποία τελειώνει η προθεσμία που έχει δοθεί και δε θα υπάρξει άλλη παράταση.

Στη Γόρτυνα

Υπενθυμίζεται ότι το Γραφείο Κτηματογράφησης για τις ιδιοκτησίες του Δήμου Γόρτυνας στεγάζεται στο πρώην δημαρχείο Ασημίου και έχει ωράριο λειτουργίας από τις 8.00 το πρωί έως τις 15.00 το απόγευμα.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου ξεκινά στις 10 Ιανουαρίου 2019 και λήγει στις 10 Απριλίου 2019 ενώ για τους κατοίκους εξωτερικού η καταληκτική ημερομηνία παρατείνεται έως τις 10 Ιουλίου 2019.

 

mesaralive.gr  03 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα