Ένα ταξίδι μοναδικό στων Τεχνών τη γιορτή… (φωτο)
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμηλαρίου υποδέχτηκε την Παρασκευή βράδυ το Φεστιβάλ Τεχνών του Δήμου Φαιστού με την μουσική παράσταση: « Πρόβα στα μονοπάτια του Ερωτόκριτου» με τον μοναδικό μουσικό δημιουργό Φραγκιαδάκη Αντώνη και τη σκηνοθέτιδα Μαρία Βασιλάκη σ’ ένα μουσικό διάλογο στα μονοπάτια που χάραξε με τη λαλίστατη πένα του ο ποιητής του Ερωτόκριτου, Βιτσέτζος Κορνάρος.
Με… «του κύκλου τα γυρίσματα που ανεβοκατεβαίνουν…» γυρίσαμε και ταξιδέψαμε όλοι μαζί στον φιλόξενο χώρο της Εκκλησίας του όμορφου και ιστορικού Καμηλαρίου.
Η Ζωγραφική και η Γλυπτική με τα έργα των καλλιτεχνών πλαισίωναν τη γιορτή τούτη των Τεχνών.
Η Βούλα Λαδουκάκη σεμνή ιέρεια των εραστών της Τέχνης της Ζωγραφικής συμπορεύεται με την ιδιαίτερα ευαίσθητη εικαστικό στην έκφραση αποτύπωσης χρωμάτων και εικόνων, κα Κουρμούλη Μαρία. Μας ταξίδεψαν όμορφα κι απλά, μας έφεραν την χαρά και νοσταλγία στην ψυχή μας κι ένα διάφανο λευκό φως γέμισε τα φοβισμένα όνειρά μας.
Οι όμορφες δημιουργίες του καλλιτέχνη – γλύπτη Γιάννη Κοντού έδωσαν την πινελιά της Τέχνης εκείνης που παίρνει τ’ άψυχα υλικά και τα μορφοποιεί, τους δίνει πνοή στη θέα του κόσμου. Η μορφή της γυναίκας – μάνας- με αχνό το παράπονο στα χείλη αλλά και με φως περισσό αγκαλιάζει το σύμπαν της γέννησης! Το λάξευμα του γλύπτη ιεροτελεστία μοιάζει και τούτη η προσφορά στο ταξίδι των Τεχνών, σπουδαία λογίζεται.
Των Τεχνών το ταξίδι συνεχίζει την όμορφη πορεία του στο Αλσύλλιο Κούλε Μοιρών, από Δευτέρα 26 Αυγούστου έως Παρασκευή 30 Αυγούστου…γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!
Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Univesita’ degli studi di Napoli “Federico II”
Δείτε επίσης
- Στα … μαχαίρια για τον Κομμό ο Δήμος Φαιστού με την Αρχαιολογία
- Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Κόκκινου Πύργου: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
- ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου & Μουσικής Δήμου Γόρτυνας
- Διήμερο εορτασμών για την Παναγία την Αλμυρή-Συρρέουν πεζή οι Μεσαρίτες πιστοί
- Δ. Φαιστού: το τουρνουά μπάσκετ 3x3 Cretan Series, έρχεται στις Μοίρες