Ένα φαγητό που κάνει θραύση στην Τουρκία με κρητικό όνομα και συνταγή!

mesaralive.gr  14 May, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Ένα φαγητό που κάνει θραύση στην Τουρκία με κρητικό όνομα και συνταγή!

Φωτο:Otago Daily Times

Kaygana ή κρητικά αυγά με αγριόχορτα, όπως ονομάζει το φαγητό ο Τούρκος σεφ στην Αυστραλία

Είναι ένα φαγητό που θεωρείται πολύ καλό το χειμώνα και στην Τουρκία (αλλά και όπου ζουν Τούρκοι) κάνει θραύση.

Και έχει το όνομα αλλά και συνταγή της Κρήτης!

Μάλιστα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ένας Τούρκος σεφ,  ο Somer Sivrioglu, το παρουσιάζει και το σερβίρει ως ένα φαγητό που συνδέεται με τον πολιτισμό της χώρας του, παρά το γεγονός το αντίστοιχο φαγητό απολαμβάνουν οι Κρητικοί από πολύ παλιά.

Το φαγητό ονομάζεται Kaygana ή κρητικά αυγά με αγριόχορτα (Cretan eggs with wild weeds)!

Και για την παρασκευή του χρησιμοποιεί ακόμα και... τσουκνίδα! Τηγανισμένα αγριόχορτα, μαζί με τσουκνίδα, μπόλικο πιπέρι και πάπρικα, και ενώ τηγανίζονται με λάδι, προσθέτουμε 4 αυγά, όπως ακριβώς φαίνεται στη φωτογραφία, σε τέσσερις "τρύπες" ανάμεσα στα χόρτα.

Κι έγινε το φαγητό... προς τιμή της Κρήτης, αφού κάτι αντίστοιχο, χόρτα με αυγά, οι Κρητικοί περιλαμβάνουν στις γεύσεις τους!

 

πηγή: Candianews με πληροφορίες από Otago Daily Times

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  14 May, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα