
Μετά το αλαλούμ για το αν πρέπει και από ποιους να γίνει η δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού προχώρησε σε διευκρινήσεις.
Η κ. Θεοδωρίδου έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύσταση που υπάρχει για την 4η δόση του εμβολίου στους άνω των 70, σε όσους διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στους άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα.
Η τέταρτη δόση, υπογράμμισε, θα γίνεται τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση ενώ ξεκαθάρισε πως όσοι έχουν νοσήσει μετά την τρίτη δόση, δεν χρειάζεται να κάνουν την τέταρτη δόση.
Οδηγός για την τέταρτη δόση από την Επιτροπή
Επί της ουσίας οι χθεσινές ανακοινώσεις απλά διευκρίνισαν ορισμένα ζητήματα χωρίς να υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σχετικά με όσα ξέραμε.
Αναφορικά με τον γενικό πληθυσμό, η Επιτροπή εισηγείται αν κάποιος άνω των 30 ετών θέλει να κάνει το εμβόλιο να το κάνει, με τη σύμφωνη ιατρική γνώμη.
Σε αυτό έχει συνεκτιμηθεί και η ασφάλεια των εμβολίων.
«Τα δεδομένα για αυτή την τέταρτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια είναι προσωρινώς ίσως περιορισμένα», παραδέχθηκε η κ. Θεοδωρίδου.
Δείτε επίσης
- Ρεκόρ στη δωρεά οργάνων στην Ελλάδα: 7.000 εγγραφές στο Μητρώο μέσα σε μια εβδομάδα
- Nirsevimab: Διαθέσιμο στην Ελλάδα το νέο μονοκλωνικό αντίσωμα για τον RSV σε βρέφη και παιδιά
- Εποχική γρίπη: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν φέτος – Η ειδικός εξηγεί
- Ασπιρίνη: Τελικά πόσοι τη χρειάζονται για την προστασία της καρδιάς; Μελέτη δίνει την απάντηση
- Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από το ΕΣΥ – Τα 11 νοσοκομεία «πρωταθλητές»- τέταρτη η 7η ΥΠΕ
Σχετικά άρθρα
- Μελέτη: Το εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου
- Εμβόλια: Διστακτικότητα και κόπωση επαναφέρουν ξεχασμένες ασθένειες
- Αύξηση μολύνσεων και θανάτων από την αποφυγή των εμβολίων
- Κορονοϊός: Έρχονται ρινικά εμβόλια για την παραλλαγή XEC - «Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου
- Συμπτώσεις ή πραγματικές παρενέργειες; – Πόσο ασφαλή ήταν τελικά τα εμβόλια κατά του κορονοϊού